L’audiència envia Ustrell a fer punyetes

A pesar que Ricard Ustrell va dir que no veuria el debat electoral de TV3, el programa va tenir una audiencia del 22%. Sembla mentida que hi hagi tants catalans que no facin cas de les paraules d’aquest líder de la comunicació quan s’expressa amb menyspreu sobre la feina dels professionals de TV3 i Catalunya Ràdio.

Ustrell és un devot de la Sexta i de Jordi Évole, a qui té com a referent professional. La seva joventut potser no el va deixar veure que Évole va créixer imitant els programes de TV3, fins el punt de trucar per demanar contactes dels entrevistats d’algun reportatge.

Des de 2009 encadena programes de radio i televisió a la CCMA de manera ininterrompuda en un procés que ha cridat l’atenció dintre i fora de la casa. La seva productora, La Manchester, va captar 5,4M€ de la CCMA l’any passat. Per fer El Matí de Catalunya Ràdio, 1,9M€; per fer el Planta Baixa, 1,6M€ i per fer El Col·lapse 1,6M€. La factura es completa amb altres quantitats menors per fer programes pels espais de la plataforma 3Cat. De fet, a la web de la Manchester totes les produccions que apareixen són per la CCMA, a excepció d’un parell de coses menors per Movistar i la SER. És a dir, fora de la CCMA, Ustrell no és ningú.

En aquests anys ha comptat amb recursos abundants per fer uns programes que professionalment no han estat precisament extraordinaris. Una de les últimes aventures d’Ustrell va ser el viatge a Hollywood per retransmetre la gala dels Oscar i ho va acabar fent des de l’habitació de l’hotel mirant la tele i baixant la veu perquè molestava els veïns.

L’últim EGM li va donar una baixada de 8.000 espectadors, fins els 402.000, de manera que es va ampliar la bretxa que el separa de RAC1, que és líder amb 701.000 oients. La seva presència al micròfon del programa emblema de la ràdio no ha servit per reduir la distància.

Suposem que la direcció de la casa li ha tocat el crostó a l’Ustrell per les seves ignominioses paraules. La disculpa d’ahir al vespre deu obeir a aquesta pressió, però no ha servit de res. El seu orgull el va portar a redactar un text absolutament inútil.

Els consells professionals i altres actors sindicals han sortit al pas de les paraules d’Ustrell, però a hores d’ara la direcció no ha fet públic cap pronunciament. Quina classe d'impunitat té aquest personatge?

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El ridícul informatiu de TV3 de la Copa Amèrica

Salvem la nostra professionalitat

Un procés participatiu per avançar o per seguir a la roda del hamster?