El català no és prioritari

Aquesta és l'afirmació que hem hagut de sentir per part de Recursos Humans citant a la Direcció d'Informatius quan els hem reclamat perquè no es fa el curs de reciclatge de català per redactors.
Es tracta d'un curs que pretén revisar algunes fallades sistemàtiques que cometem els redactors quan treballem amb materials que són escrits en un altre idioma. Seria una sessió a l'auditori a càrrec del departament de lingüistes.
La proposta de curs va sortir del recull que vam fer fa uns mesos, en el que algunes veus proposaven revisar els coneixements de català. És cert que l'empresa fa un curs genèric adreçat a tot el personal i que alguns redactors s'hi apunten. Però mai s'havia fet res específicament adreçat al reciclatge de redactors i sembla prou adequat si tenim en compte que la llengua és la nostra eina principal. O només cal fer cursos d'informàtica?
Nosaltres exigirem la realització del curs de català a la comissió de formació i seguirem proposant altres cursos recollint les iniciatives de la Redacció. L'última que ens ha arribat és la de fer un curs sobre dret a la imatge en el que es resolguin els dubtes legals que sovint tenim quan sortim a rodar al carrer i persones individuals o càrrecs d'empreses i especialment segurates ens posen tota mena d'entrebancs.
Una altra iniciativa que continuem treballant és la del curs d'ENG per redactors, que volem accelerar tant com poguem.
Ara torna a ser el moment de fer propostes per incloure en el pla de formació de l'any vinent. Com sempre, us podeu adreçar als vostres representants sindicals personalment o podeu deixar per escrit les vostres idees en aquest espai per compartir-les amb la resta de companys.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Desmuntant el Sense Ficció

Salvem la nostra professionalitat

La vergonyosa conxorxa de Tatxo Benet i David Madí per vendre 8 documentals a TV3