No passarà res

Efectivament, no ha de passar res, ni a TV3 ni a la Corporació, pel fet que Convergència i Unió hagi guanyat les eleccions. Un canvi de govern no ha de significar res, per a la Corporació, com a la BBC.
No ha de canviar res gràcies a la Llei de la CCMA, que només va trigar set anys a fer-se, i que marca els mandats del Consell de Govern per a sis anys, sense interferències de la conjuntura política.
Perquè no és cert que per sota d'aquesta llei que ens blinda hi hagués hagut pactes tripartits pel repartiment dels càrrecs essencials, d'un tripartit, això sí, diferent de l'oficial.
Perquè la Llei de la CCMA no sols ens permetia desgovernamentalitzar-nos, sinó també despartiditzar-nos. I perquè tots els membres del Consell de Govern responen al perfil de professionals capacitats i de reconegut prestigi en els seus àmbits, sense relació amb quotes partidistes.
Els retocs de darrera hora a la Llei, com ampliar a 12 els membres del Consell de Govern, no van afectar decisivament el seu caràcter de garantia d'independècia.
Com no ho va fer la modificació per decret del referit a la substitució del President, en cas de vacant, que es va limitar a canviar la majoria necessària només per aquest cas.
Les dimissions de Sáez i Cullell també van demostrar que es va primar en tots dos casos els criteris d'idoneitat professional a l'hora de ser substituïts.
Per això no ténen sentit els rumors que CiU vol canviar la Llei de la Corporació; per què ho hauria de fer, si tot just ha arrencat fa tres anys i ens garanteix la independència ?.
Com tampoc els que diuen que aviat poden canviar directors, caps d'informatius i de programes, i fins i tot caps de secció i conductors. No som com la BBC?
Hi ha qui diu que pensar que la Llei ens blinda és una ingenuitat. Per què ho hauria de ser, si la va fer el Parlament pensant precisament en blindar-nos ?
No hem de patir, i podem seguir treballant com si res. Podem continuar queixant-nos del mateix : poca discussió professional a la redacció, coses que es fan perquè sí (temes i nomenaments), poca confiança en els professionals per aportar al Llibre d'Estil, acord d'estada dels estudiants en pràctiques sense aplicar, etc..
No seria lògic que canviessin els càrrecs d'informatius, si no canvia el Consell de Govern, oi?. No s'havia fet la Llei per això?.
No ens espantem amb rumors de què tornaran antics comissaris, de les èpoques de televisió del Govern, etc. Això només pot ser un malson.

Comentaris

Anònim ha dit…
"tots els membres del Consell de Govern responen al perfil de professionals capacitats i de reconegut prestigi en els seus àmbits, sense relació amb quotes partidistes"... segur?¿?¿?
Anònim ha dit…
Es veu que hi ha una ironia subtil, en aquest escrit...
Bribón V ha dit…
Però tot depèn de si es canvia la Llei de la Corpo, de si es destitueix el Marín, de si es manté la Terribas... Pot ser que els partits del futur govern ja estiguin buscant noms pels llocs claus d'informatius? Seria una bona pirula a les alabances que va merèixer la reforma de la Llei.
Anònim ha dit…
Jo també hi veig una certa ironia, en el text. Fins el punt que crec que està dient tot el contrari del que sembla. No tinc cap mena de dubte que hi haurà canvis. Us vau fixar en la cara que li feia el Mas a la Terribas en l'entrevista que li va fer després de les eleccions ? Era cara de dir-li: "ara mano jo i ara t'entereràs...." Com s'equivocaran si treuen la Mònica...
Anònim ha dit…
Doncs si és així, si hi ha qui vol fer-nos retornar a velles èpoques, caldrà aplegar forces per frenar-ho, defensant l'aconseguit i resistint a dins amb les eines que tenim.
Anònim ha dit…
Només cal recordar el què han estat els famosos 23 anys: pressions directes i ingerències partidistes constants sense cap mena d'escrúpol. Què poc dura l'alegria a la casa del pobre!

Entrades populars d'aquest blog

Desmuntant el Sense Ficció

Salvem la nostra professionalitat

La vergonyosa conxorxa de Tatxo Benet i David Madí per vendre 8 documentals a TV3