Salvem la nostra professionalitat

A mida que s'acosta la diada de l'11 de setembre s'han anat escalfant les informacions sobre l'esdeveniment. Fa temps que es va traspassar la línia vermella que conté el nostre llibre d'estil i que desautoritza les informacions que es puguin entendre com una crida a una mobilització. És possible que, com sembla que passa a la societat, hi hagi una majoria pro consulta o pro independència a la Redacció de TVC, però com a professionals no podem enganyar els ciutadans donant-los propaganda enlloc d'informació. Tots ens paguen amb els seus impostos, incloent els que no s'han registrat per anar a la V que s'ha de fer dijous que ve. Cap causa mereix que llancem a les escombraries la imparcialitat i la neutralitat que ens ha de caracteritzar com a professionals de la informació davant la societat i a la que estem obligats com a mitjà públic. La reiteració d'informacions "de servei" sobre la diada explicant la forma d'arribar-hi, indicant els trams que queden per omplir, entrevistant per enèsima vegada els organitzadors de l'acte esdevenen crides descarades a la participació. No hi ha dubte que els espectadors que no simpatitzen amb la causa les consideren excessives per l'acumulació que s'ha produit i per la nul.la distància que sovint es mostra amb la convocatòria i els actes previs. Tothom que tingui oides i llegeixi diaris i xarxes sap que les crítiques es multipliquen. Encara que algunes siguin fora de to i continguin inexactituds, no hi ha dubte que, fora de la bombolla de TV3, el malestar va creixent. El final del procés polític que s'ha obert és del tot incert. Però l'endemà de l'endemà, voldrem continuar treballant de periodistes a TVC o en un altre mitjà. Si no reaccionem, pot ser que ens haguem guanyat una funesta etiqueta per la resta de la nostra vida professional.

Comentaris

Anònim ha dit…
I Això amb tot, o només amb el procés?
ximoprats ha dit…
Pot ser demà ja no serà possible considerar que sou periodistes.
Anònim ha dit…

I totes les noticies que no heu donat, o han estat donades d'una manera molt poc professional, com els problemes laborals d'altres empreses, Panrico, Coca-Cola, fins i tot, la vostra propia situació laboral-politica... la cimera de la pobresa infantil a Catalunya, etc, etc.. Pot ser, realment ja es hora que els periodistes actuïn com a periodistes.
Anònim ha dit…
Totalment d'acord,desde fora es veu una sobreinformació sobe la "V", i una subinformació sobre, per exemple, el "cas Pujol".

Potser per aixó les audiencies del TN Vespre no son les que s'esperen...
Anònim ha dit…
La revolució que està pendent és la dels periodistes.
unromero ha dit…
S'ha d'informar i no adoctrinar...
Unknown ha dit…
Ja fa massa anys que TV3 serveix als interessos de CIU, si CIU es modera TV3 es modera, si CIU es radicalitza TV3 es radicalitza...esteu a l'alçada de TeleMadrid.
Anònim ha dit…
ja era hora que parlessiu!! de vegades sento vergonya
Anònim ha dit…
Puc estar d'acord amb el que dieu... Tot i així heu pensat amb el que passarà l'endemà d'una permanència de Catalunya en Espanya tal i com es planteja des del PP amb l'aquiescència del PSOE (i l'entusiasta adhesió de UPyD i C's)?
El més segur és un "passar comptes" amb la Generalitat, i el tancament de TV3 com un dels punts principals.
Anònim ha dit…
Lo de TV3 es de juzgado de guardia. Hace meses o años que no la sintonizo. Es, sin ningún tipo de duda, el brazo propagandístico del movimiento independentista y del gobierno. Pa mear y no echar gota.
Anònim ha dit…
FELICITATS per aquest article!

Molts catalans us estem agraïts. No tots combreguem amb la deriva aquesta del "procès" i la forma de com TV3 informa sobre la V, què és un insult al conjunt de catalans en relació als seus mitjans públics. Recordem que la TV és la TV de tots els catalans, no només la TV dels independentistes.
Anònim ha dit…
Molts tindrem força memoria de tot plegat... I els espanyols marxaran i a vosaltres us deixaran aquí, llavors vindran els plors
FRANCESC ha dit…
Traidors espereu quan guanyem murcianus i andalusus aquesta gent de segona generació traidora fora... Tenim quintacolumnistes...
Anònim ha dit…
Us heu venut a Espanya traidors.
aitanasw ha dit…
Lo siento pero nunca las cosas son tan claras. Estáis quedando cómo Cagancho.
TV3 es un paradigma, en sí misma, de periodismo de "a plato de lentejas"

Aunque nunca es tarde si es para bien.
Ánimo si es así.
Anònim ha dit…
Yo no se quien ha escrito esto pero al menos es una gota de esperanza.
Aun estamos a tiempo que los catalanes lideren en España un proceso de union y abaratamiento del pais.
en cualquier caso ¿alguien tendra la culpa de las instrucciones para adoctrinar a la poblacion en TV3?
Ganarian mucho los periodistas catalanes si empezasen a salir esos nombres...
Anònim ha dit…
Felicitats per l'article, es molt poc usual veure que es fa una autocritica tan real. Ja fa anys que no sintonitzao TV3, per mi no te cap credivilitat.
Anònim ha dit…
Això és el que us preocupa: agafar mala fama...
Anònim ha dit…
Sicarios. Simplement.
Anònim ha dit…
Nota molt necessària; ja era temps. Totalment d'acord. Per aixó he deixat de veure informatius de TV3 des de fa mesos.
Anònim ha dit…
Enhorabuena a los periodistas que estáis detrás del artículo. Vuestra postura es realmente compleja, pero éste acto recalca vuestro valor periodístico.

Tv3 pierde audiencia constantemente, y por ende también pierde ingresos, todo por su servilismo a CIU y su manutención.

PD: Yo ya no la sintonizo, y antes lo hacia.
Anònim ha dit…
Y a CatRàdio es igual o pitjor. Cada día de bon matí, sermons i arengues mal dits "editorials" per seguir amb el plat únic. Dissabtes i diumenges també.
Anònim ha dit…
Si TV3 dius que parla molt de la consulta potser és per la transcendència i suports que té de gent i gent que hi está a favor de celebrar-la.

Encara espero que vosté critiqui tots els diaris que s'inventen coses sobre Mas, Catalunya, etc com son El Mundo, La Razon, ABC, Libertad Digital, El confidencial, etc.

Aixo si és molt PITJOR, inventarse noticíes per voler canviar una realitat que no els hi agrada.

Anònim ha dit…
Quina vergonya!!!
Quin fàstic!!!
Massa tard!

La TV ón es cobra més!! I al costat sempre del poder!!

I com Pujol, un referent per a molts catalans, perdó catalanistes
Anònim ha dit…
y no hablemos de el periodico El Punt. Eso ya es adoctrinamiento, odio y morbosidad...Parece el salvame deluxe politico independentista...
Anònim ha dit…
Foteu pena,

No vaig sentir cap autocritica en les manis de No a la Guerra, infinitament més escandaloses, ep i personalment cap problema,però clar com que aquell tema en els seu moment( govern PP) la us anava bé a la secció sindical del PSOE a Tv3 cap problema amb la manipulació.

Fins fa pocs dies la informació era míníma, a partir de superar la xifra de 400.000 inscrits( de una població total de 7 milions) a la mani amb nom i DNI, han començat les entrevistes i reportatges que diu, cosa totalment normal en qualsevol país del mon i a qualsevol mitja de comunicació decent.
Anònim ha dit…
Penseu en queixar-vos de les informacions parcials d'altres mitjans públics (TVE per exemple)o tan sols dels que no us convenen?
Unknown ha dit…
Quina professionalitat?

Un periodista és un assalariat i fa el que li diuen.. nomes cal veure que fan a TVE, a A3, a Tele5, etc, i TOTES les TVs.

QUI PAGA MANA!

SOU COM TOTS UNES PUTES QUE ES VENEN EL SEU TEMPS PER UNS DINERS!

I posats a queixar-se, per que no dieu res de les Tvs EKSPAÑOLES ? dels periodistes EKSPAÑOLS? les grans tertulies on TOTS diuen el mateix ? on ens tracten de NAZIS o totalitaris?

Per molt que hi pogui haver un exces de tractament de la V, és un esdeveniment amb 1-2 milions depersones... QUANS N'HI HA AL MON D?AQUESTES CARACTERISTIQUES?

Potser hauriem de fer com les TVs ekspañoles, CENSURA, VUIT INFORMATIU, MANIPULACIO I SOBREDIMENSIONAMENT DE Cs i PP i de qualsevol aspecte negatiu.

Aquells, a qui segons l'article, "creix el malestar" TENEN 10 TVs ekspaoles per veure, on podran sentir a totes el pensament unic ekspañol que potser es el que volen.

TV3 i mitjans publics catalans SON MIL VEGADES MES PLURALS QUE ELS MITJANS EKSPAÑOLS, public o privats, una veritable INQUISISICIO MEDIATICA per reventar el proces.
Anònim ha dit…
Ja que ets un periodista preocupat per la teva imparcialitat pq no reveles el teu nom?
Com a periodista d'opinió hauries de firmar els articles que fas no creus?
Gràcies
Anònim ha dit…
Ja que ets un periodista preocupat per la teva imparcialitat pq no reveles el teu nom?
Com a periodista d'opinió hauries de firmar els articles que fas no creus?
Gràcies
Anònim ha dit…
Efectivament foteu molta llàstima. Que el sindicat on el jihadista Joan Roura és representant doni lliçons d'imparcialitat és patètic.

La manifestació de la V és un tema d'interès objectiu, tant per les dimensions com per les derivades que pot tenir.

Presentar constantment Hamas com a les germanetes dels pobres amagant informació seria una mica més discutible.

Si us interessa la bona praxi periodística teniu feina, comenceu mirant-vos al mirall.
Anònim ha dit…
Ja hi som amb la demagògia. Quan s'informa del trànsit es sentiran ofesos els no-conductors? Ho faran els seguidors del Gimnàstic quan només es parli de l'Espanyol? Au, va!!!
Sabeu que l'Espanya a la que voleu defensar els unionistes és la que vol que el vostre lloc de treball (TV3) desaparegués tal com van fer amb Canal 9, etc.
Anònim ha dit…
Ja hi som amb la demagògia. Quan s'informa del trànsit es sentiran ofesos els no-conductors? Ho faran els seguidors del Gimnàstic quan només es parli de l'Espanyol? Au, va!!!
Sabeu que l'Espanya a la que voleu defensar els unionistes és la que vol que el vostre lloc de treball (TV3) desaparegués tal com van fer amb Canal 9, etc.
Anònim ha dit…
No és demagogia és la veritat, també passa amb R.C.D Espanyol solament em de contar els minuts...
Anònim ha dit…
No és demagogia és la veritat, també passa amb R.C.D Espanyol solament em de contar els minuts...
Anònim ha dit…
No és demagogia és la veritat, també passa amb R.C.D Espanyol solament em de contar els minuts...
Jose Heredia ha dit…
No teniu raó! Mai a la vida la societat catalana havia sortit al carrer d'aquesta manera per reclamar el que vol, mai. Vosaltres sou la televisió dels catalans i la majoria dels catalans vol ser només catalana. L'endemà de la V mireu la quantitat de gent que hi ha assistit, i desprès poseu a la nota si calia tanta informació.. o poder preferiu informar més de la mani falangista de TGN.
Anònim ha dit…
Teniu tota la raó del mon. Sort que ens queden la resta de les televisions públiques del nostre país Espanya, que informen de forma totalment periodística i neutral sobre el que passa a Catalunya, i sinó per això tenim les privades que fan el mateix.
Gràcies per voler ser igual que la resta de Televisions Españoles.
Anònim ha dit…
Ja és hora de de que els bons professionals sortim "del armario" en el que la màfia nacionalista ens ha ficat per a justificar el seu xiringuito delictiu i alienant.

Visca Catalunya lliure de màfia i agermanada i liderant la nostra estimada família Hispànica!!

Mai més fomentar odi i mentides!!

Guerau de Liost
¡Qué barbaridad! ¿Y ahora os dais cuenta? ¿En serio? ¿Después de más de treinta años siendo el brazo propagandístico de estos (demostrados) ladrones?

Me parece bien que queráis rectificar, nunca es tarde si la dicha es buena, pero macho, al menos pedid perdón. Tened los cojones de salir al aire y decir esto mismo.
Anònim ha dit…
Perdoneu, però l'argumentació demagògica que exhibiu em recorda massa la del Joan Ferran, Antonio Bolaño, Javier Nart, Tele Madrid, els Alfonsos Guerras o els Miguels Ángels Rodriguez de torn o qualsevol altre espanyolista de manual.
Quan els vostres col·legues podien manar, que no governar, havien exercit la censura més barroera sense cap mena de mirament, pregunteu-ho si no a l'Antoni Bassas, o al Jordi Barbeta.
El que és més patètic encara és que parleu d'un model televisiu neutre, cosa que hauríeu de saber que, com el tió o els reis, són els pares. Potser ho descobrireu quan el govern espanyol de torn, del PP o del PsoE us foti al carrer, cosa que ja frisen per fer.
Apa nens, feu-vos grans.
Anònim ha dit…
Ojo con hacer propaganda y no periodismo serio. Recordar que paso con los periodistas de Canal 9, que cuando se empezo a cuestionar su profesionalidad fueron despedidos y al final tuvieron que pedir disculpas por su mala praxis pero no han recuperado su puesto de trabajo
Anònim ha dit…
Des de fa mes de 1 any he deixat de veure TV3 per el seu servilisme a la propaganda a la causa independetiste. Abans veia cada dia els telenoticies pero ja fa molt de temps que no la veig. Cada dia canvio de d'emisora.
Es una pena la degradació de TV3 i, també la de TVE
Luis Soravilla ha dit…
Fa molt de temps que la CCMA és un mitjà de propaganda política, no pas un servei públic. Però "mejor tarde que nunca", tot i què em sembla massa tard. És una opinió d'un que no sent que aquesta tele sigui "la meva", sinó la dels de sempre.
Anònim ha dit…
Posem que el que dieu sigui raonable. Doncs com és que no dieu res dels preparatius que va fer la televisió pública espanyola quan s'havia d'anunciar qui organitzaria els Jocs Olímpics? És per posar un exemple, però en trobaríem molts més. La resposta és molt simple: perquè aquell acte d'enaltiment patriòtic és vist com a normal. Quan jo hi veig la mateixa actitud. Si s'ha de criticar una actitud, s'ha de criticar tothom qui la té. Si no, feu un flac favor a la vostra professionalitat.
Anònim ha dit…
Molt bona la nota, però haguéssiu pogut dir el mateix amb moltes menys paraules: "Ni ens creiem ni volem la independència de Catalunya; sabem que l'endemà de l'endemà el govern espanyol obligarà a tancar TV3, i per això optem pel cavall guanyador i comencem a llepar el cul dels qui esperem que siguin els nostres futurs amos."
Periodista ha dit…
No ens enganyem: aquesta nota no té res a veure amb la diada ni amb les informacions que s'estan donant; és només una revenja dels sindicalistes de TV3 contra la direcció, pel conflicte laboral que arrosseguen de fa temps. Una rebequeria com la de l'Urdaci quan li van fer llegir la retificacio sobre la vaga. O com els mossos d'esquadra que amenaçaven de parlar en castellà... criaturades de sindicalistes tronats. És clar que això diu poquíssim a favor d'aquesta professionalitat que diuen defensar...
Aquest presumpte SPC, teniu noms i cognoms? I el blog aquest, el signa algú? I d'afiliats, com anem? La representativitat dins de la plantilla suposo que deu ser alta, no? O tampoc?

Ja m'ho imaginava.
Anònim ha dit…
Home, si el que voleu és fer PPdiarios com els de TVE, A3, T5 i demés, però en català, a mi no em cal TV-3 per res. Ja en tenim prou amb els originals.
Anònim ha dit…
Voleu dir que us estimeu TV3? Si us l'estiméssiu, no hauríeu fet aquest comunicat. No heu pensat que fent-lo esteu donant munició als enemics de TV3 i del catalanisme? Si us estiméssiu TV3, hauríeu plantejat les vostres objeccions a la direcció de TV3 de forma discreta. La roba bruta es renta a casa.
Per cert, us vàreu queixar de la quantitat desproporcionada d'hores que els informatius de TV3 va dedicar a l'ocupació de la plaça Catalunya pel moviment del 15-M? Aquest era un moviment infinítament més minoritari que el moviment per la consulta, i en canvi el vàrem tenir setmanes i setmanes als Telenotícies.
També hauríeu pogut dir alguna cosa del reportatge de dissabte passat a Informe Semanal sobre la campanya per la consulta, un reportatge totalment parcial i esbiaxat -contra la consulta, és clar. Ai, que se us veu el llautó.
Anònim ha dit…
Per això foneu mateixa cobertira a tots els esports, no capficant-vos nomes en futbol i una mica F1, o dins d'un mateix esport sou totalment equitatius i/o proporcionats amb els diderents equips oi?
Au va! q això va amb la part politica dels carrecs directius
J.J. Gómez ha dit…
Con la admiración que producen el talento, la valentía y la razón (no necesariamente por este orden), éste es uno de esos textos que uno firmaría con los ojos cerrados.

Sencillamente, la parcialidad de esta televisión hace muchísimo que abandonó lo meramente impúdico para adentrarse en el terreno de lo grotesco. No es que la TVE del PP sea menos parcial que La nostra, es que dudo mucho que ninguna televisión del mundo -descontando, quizá, Corea del Norte o similares- llegue a tales extremos de patrioterismo pueril y gratuito a todas horas.


¡Gracias por al artículo!
Josep Ma ha dit…
No entenc les crítiques del Sindicat de Periodistes de Catalunya sobre la diada d'enguany i les informacions que obertament considereu poc ajustades a la realitat. TV3 s'ha caracteritzat des de sempre per estar al costat del país amb programes de qualitat i informació veraç i contrastada. Em sembla que les informacions de servei sobre la diada no són sobreres ja que concentrarà moltíssima gent a Barcelona i serà un esdeveniment històric. Els temps estàn canviant, però sembla que el sindicat de periodistes de Catalunya no s'adona del país on viu. Visca TV3 i els seus treballadors.
Anònim ha dit…
NO PUEDO ENTENDER COMO UN PUEBLO QUE SE DEDICA A GRITAR SU "CULTURA ESPECIALISIMA" TIENE A LA HORA DE ANALIZAR LOS MENSAJES PERIODISTICOS E INFORMACIONES, SE DEJAN LLEVAR POR LA IMPLACABLE CENSURA QUE NO HACE NADA MÁS QUE FOMENTAR Y FOMENTAR ALGO TAN FICTICIO Y FUERA DE LUGAR EN CUALQUIER DEMOCRACIA COM LA "SUPUESTA INDEPENDENCIA"
Anònim ha dit…
Totalment d'acord amb el SPC. Gracies!
Pablo ha dit…
Sóc un soci del Sindicat, pagant les meves quotes des de fa 14 anys, i estic d'acord amb l'article.

Els periodistes catalans servim a tota la societat, no als que manen ni als que sembla que són més a tal o qual lloc.

El periodista ha de informar d'alló que té lloc al carrer, a la realitat... i no fer agit-prop per amor a la causa (en aquest cas, la nacionata, n'hi ha d'altres).

Pablo Ginés
Anònim ha dit…
Molt en desacord amb la nota. La cobertura que es dóna a la "V" és la que correspona la magnitud de l'esdeveniment i la seva trascendència. O no és més important que, posem per cas, una final de copa d'Europa de futbol.

També cal tenir en compte que aquesta informació, els catalans no la podem trobar en cap televisió estatal. És lògic, doncs, que TVC supleixi la demanda d'informació de la ciutadania en aquest sentit.
Anònim ha dit…
Un acte que mobilitzarà un milió de persones s'ha de comentar i recomentar. Bé que ho feu una vegada i una altra amb Societat Civil que són 4 gats...
Anònim ha dit…
Quina vergonya que us anomeneu sindicat de periodistes de Catalunya. No us ho mereixeu. Us quedaria millor sindicat d'espanyols.
Anònim ha dit…
fills d' puta traïdors, teniu que estar al nostre servei, pero això os paguen els de casa, teniu que fer el que os manen no el que voleu. Es tracta de convençer a la gent mal parits, espero que aquesta noticia no surti a la llum perque si no a la merda tot el proces , perderiem molt impuls, quin fastic de TV3 , visca catalunya lliure que fotin fora aquest periodistes espanyols!
Anònim ha dit…
fills d' puta traïdors, teniu que estar al nostre servei, pero això os paguen els de casa, teniu que fer el que os manen no el que voleu. Es tracta de convençer a la gent mal parits, espero que aquesta noticia no surti a la llum perque si no a la merda tot el proces , perderiem molt impuls, quin fastic de TV3 , visca catalunya lliure que fotin fora aquest periodistes espanyols!
Anònim ha dit…
Lamentable text de l'SPC! Potser no es noticiable una mobilització de milions de persones organitzada per la societat civil? I ja en van 3 consecutives des del 2012! No us vaig escoltar cap crítica quan TV3 animava i "sobreinformava" sobre manifestacions d'altre signe, com per exemple la d'Ernest Lluch, independentment de la legitimitat d'aquella manifestació. O allà no vau animar la ciutadania a participar? Quina barra!
Jordi ha dit…
El Spc té 4 delegats de 23.
Anònim ha dit…
Anònim de 12:31 si et vols fer passar per un català encara hauràs de practicar una mica més.
Anònim ha dit…
Ara ja és massa tard: el desprestigi i la manca total de professionalitat és tan gran, que passaran dècades en què es recordarà a TV3 i tots els mitjans públics de la Generalitat, com a paradigma de parcialitat, manca absoluta de rigor i absència completa del codi deontològic de la prefesión. TV3 en res ha d'envejar als mitjans de comunicació de Corea del Nord, Xina, Cuba, Veneçuela ...
Anònim ha dit…
Aneu amb compte, no vagi a pensar el Poble que sou periodistes, i no llepaculs dels nazindepes.
Anònim ha dit…
No li hauríem de donar a aquest comunicat més importància de la que té. Com diu Jordi en el comentari anterior, és un sindicat minoritari, i afegeixo per a qui no ho sàpiga que es troba en l'òrbita del semiextint PSC, que antigament va ser un partit catalanista i que en l'actualitat es disputa el vot espanyolista amb Ciudadanos, PP i UPyD, per la qual cosa participa i dóna suport a l'acte unionista de Tarragona (segons han confirmat avui representant de Sociedad Civil Catalana hi assistiran Carme Chacón i dirigents municipals del PSC de Tarragona i d'altres ajuntaments). En aquest context la nota del Sindicat de Periodistes s'explica perfectament; estan dient als seus jefes del partit que ells no tenen la culpa de la informació de TV3, i que els tinguin en compte quan surti alguna camama a TVE o en algun organisme públic espanyol.
Anònim ha dit…
Home, cal tenir en comte que la TVC no és l'única tv que hi ha, les altres són encara més imparcials que la TVC, l'altre dia per tve van fer un reportatge sobre la pluralitat de Catalunya on no hi sortia cap sobiranista, aquesta tv també la paguem entre tots i és molt més cara!

Per tant, en aquest context, la TVC serveix per equilibrar la manca de professionalitat de les tvs espanyolistes que en son moltes més.

I, la TV està al servei de la cultura, i sempre de la cultura, no de qualsevol persona. Es absurd pensar que si en un país arriben en poc temps un nombre considerable de vietnamites, la tv publica hagi de fer part de la programació en vietnamita.
Anònim ha dit…
Enhorabuena por este post.

Llevamos años en que determinadas élites politicas e intelectuales intentan crear una superestructura mental exagerada. Y me refiero concretamente al concepto alarmista de "expolio fiscal". O por ejemplo la tesis de Xavier Sala de los famosos 16.000 Millones de euros, que no es cierta (aunque eso requiere una más larga explicación).

Lo importante es que el periodismo sea lo más objetivo posible, y en todo caso, lo más alejado de los intereses de las élites politicas, que son diferentes a los intereses de los buenos profesionales de TVC.
Anònim ha dit…
Enhorabuena por este post.

Llevamos años en que determinadas élites politicas e intelectuales intentan crear una superestructura mental exagerada. Y me refiero concretamente al concepto alarmista de "expolio fiscal". O por ejemplo la tesis de Xavier Sala de los famosos 16.000 Millones de euros, que no es cierta (aunque eso requiere una más larga explicación).

Lo importante es que el periodismo sea lo más objetivo posible, y en todo caso, lo más alejado de los intereses de las élites politicas, que son diferentes a los intereses de los buenos profesionales de TVC.
Anònim ha dit…
Abundando en lo que se ha comentado sobre la reprsentatividad del SPC, informo sobre la composición del comité de empresa de TV3. Total delegados: 23. CTTVC (Candidatura de Treballadors de TVC): 8 / CCOO: 8 / SPC: 4 / CGT: 2 / UGT: 1. Es decir, que la opinión del SPC representa aproximadamente a una sexta parte de los trabajadores.
Jordi ha dit…
Les tres últimes entrades en aquest bloc:

19.02.2014: " [tv3] massa inclinada del costat sobiranista de l’actual debat Catalunya-Espanya"

15.06.2014: "I per si cal repetir-ho, ni l'11-S ni el 9-N ni qualsevol altra data sonada no estan esborrades per ningú del calendari de possibles mobilitzacions, quan facin falta,"

I ara, aquesta. En set mesos, sembla que l'únic que preocupa el spc és que tv3 és "massa" sobiranista. Acabaran essent un pseudosindicat com manos limpias.

Per cert, l'individu que escriu el bloc parla en primera persona, però no signa. Ben curiós.
J.J. Gómez ha dit…
Anónimo de las 12.35: entre lo "no noticiable" y lo, no sólo hipermeganoticiado, sino que además tomo partido y me coloco de abanderado, media -o debería mediar por lo menos- un abismo de sensatez y profesionalidad.

Todavía recuerdo cuánto nos reímos hace ya unos años cuando salió a la luz aquel informe secreto encargado por la Generalitat donde, tras señalar periodistas botiflers, se recomendaba utilizar al bueno de Petri del club Cuper 3 para insuflar nacionalismo en los niños catalanes.

Y la realidad ha dejado corta toda aquella esquizofrenia.
Anònim ha dit…
Menos mal que hay alguin periodista de TV3 que sevexpresa en livertad. Te deseo que no tomen replesalis, ya se sabe, si piensas molestas al régimen.

Por favor , informar con objetividad.

Ciudadano libre de Catalunya
Bustos ha dit…
A mi el que m'agradaria que expliqueu es perque inviteu a la gent de societat civil catalana.
Quants afiliats té? Mil?
I li doneu un paper i un temps a la television publica catalana que no es mereixen.
Creec que la Carmen de Mairena quan es va presentar a les eleccions va obtenir 7000 vots, hauria de tenir mes espai que SCC no?
Els nazionalistes españols discrimineu la pobre Carmen
Anònim ha dit…
Lamentablemente la profesión de los que trabajáis para el gobierno catalán ya habéis perdido toda claridad. Ahora que se acerca el día y véis que no se hará nada de nada, os estáis cambiado la chaqueta. Me da pena todo esto.
Anònim ha dit…
La veritat em sembla que és massa tard per fer aquest reconeixement. Està clar que el que expresseu és la inquietud dels periodistas que es veuen a venir un canvi polític i la seva possible caiguda en desgràciá més que una preocupació per la imparcialitat. Si fós així, ja haguéssiu expresat la vostra disconformitat molt abans, fa anys de fet. Heu arribat massa lluny amb manipulacions intolerables i la creació d'una Catalunya virtual que no té res a veure amb la realitat.
willyBcn ha dit…
A TV3 sempre hi he vist pluralitat informativa. És increible la mediocritat intelectual de l'unionisme.
La Via Catalana té 500.000 persones inscrites i compromeses. És sense cap mena de dubte l'aconteixement social més important que ha passat en els darrers mesos. Preteneu, més aviat desitgeu, que el telenoticies n'informi només de passada?
Heu de defensar el dret a votar de tots els Catalans i punt. Inclòs el vostre dret de defensar l'unionisme.
Només de pensar en la quantitat de periodistes de la caverna que dia rere dia difàmen i enganyen sobre el què passa a catalunya... Sobre aquesta gent no en direu res.
I no cal anar a buscar la caverna mediàtica. L'altre dia la Sexta en una noticia va calificar a Ciutadans i el PP com l'oposició de CIU a Catalunya. Aquests dos partits no son l'oposició sinó que estan pràcticament a la cua de l'arc parlamentari Català.
MANIPULACIÓ I MENTIDA CONSTANT!
JA N'HI HA PROU D'AQUEST COLOR! Volem comptar vots el dia 10 de Novembre.
Anònim ha dit…
Sempre recordaré els dies posteriors a l'11 Març de 2004, sintonitzant TV3 com a oasi de periodisme seriòs i, com deia Álvarez-Solís, traductor simultani de la realitat. Ara, fa mesos, sou la veu de l'amo i esteu supeditats al pessebre. Espero que canvíeu, no fa falta tenir un estat er gaudir d'uns mitjans públcs com cal.
Anònim ha dit…
Sempre recordaré els dies posteriors a l'11 Març de 2004, sintonitzant TV3 com a oasi de periodisme seriòs i, com deia Álvarez-Solís, traductor simultani de la realitat. Ara, fa mesos, sou la veu de l'amo i esteu supeditats al pessebre. Espero que canvíeu, no fa falta tenir un estat er gaudir d'uns mitjans públcs com cal.
Anònim ha dit…
ja fa com un parell d'anys que TV3 és TVCIU o TVprocés. És una llàstima perquè durant algun temps TV3 va ser un referent.
Anònim ha dit…
ja fa com un parell d'anys que TV3 és TVCIU o TVprocés. És una llàstima perquè durant algun temps TV3 va ser un referent.
Anònim ha dit…
Aquest ja pot anar a demanar feina als mitjans de les espanyes.
Ja ha fet els deures!
Javier ha dit…
Gracias por la autocrítica. Siempre se agradece un poco de luz ante tanto oscurantismo informativo. Las ideologías son siempre peligrosas cuando atienden a la pura emoción. Un poco de razón y luz nos vendrá muy bien.
Unknown ha dit…
Aquesta reflexió que feu, i els seguidors que us aplaudeixen són una mostra més de l'atac del govern central al fenomen independentista. Els seguiu el joc, i tal com us ha escrit un anònim aquesta tarda, :-Ja hi som amb la demagògia. Quan s'informa del trànsit es sentiran ofesos els no-conductors? Ho faran els seguidors del Gimnàstic quan només es parli de l'Espanyol? Au, va!!!
Sabeu que l'Espanya a la que voleu defensar els unionistes és la que vol que el vostre lloc de treball (TV3) desaparegués tal com van fer amb Canal 9?
Si fóssiu representatius us inflarien la cara els vostres companys de feina.
Jo ja em temo que només sou una eina més del poder central per intentar acabar amb TV3. Com no podeu convertir TV3 en una mena de "portaveu de partit" (com ja fa anys que vàu fer amb "El periodico") preferiríeu que la suprimissin. Tots a veure la imparcial TVE1!!!
Que n'arribeu a ser de babaus!
Anònim ha dit…
Es cierto que hay una movilizacion colectiva para el 11-S, organizada por a ANC, y eso noticiable, sin duda. ¿Pero que hay detrás de esa movilización? Marcos mentales exagerados como "expolio fiscal", o el mito de 1714. Una vez desacreditados los argumentos económicos, o la poca solidez intelectual de los argumentos identitarios (la realidad es que Catalunya es plural), las élites intelectuales/mediáticas necesitan aferrarse a argumentos de tipo emocional, como el mito de 1714. Por eso lo han programado estos días. Pero.... ¿De verdad alguien se cree que tiene algo que ver la España democrática actual con el s.XVIII???

Es una cuestión de ética de seres humanos. Una vez analizados racionalmente sus argumentos, vemos que se quedan en poca cosa. El periodismo debería basarse más en lo objetivo/racional, y aun más si es un medio público.

Por otro lado, TVC no se ha hecho eco de por ejemplo, intolerables declaraciones de Carme Forcadell. En la web de dolçacatalunya.com circula un video donde Forcadell afirma en un miting: ""...los partidos políticos españoles que hay en Cataluña como Ciutadans/Ciudadanos o el PP (...) Estos son nuestros adversarios, el resto somos el pueblo catalán".
Este hecho me parece que era noticiable. Una muestra de sectarismo, que se les irá volviendo en contra.
Llibre d'Estil CCMA ha dit…
1. Guia editorial de l CCMA
Llibre d'Estil
1.2.3.9.1. Criteris

Informem de manifestacions i expressions cíviques sense prendre partit per cap de les persones o entitats que hi participen, i no col·laborem ni directament ni indirectament en la convocatòria d’actes que puguin comprometre el principi d’imparcialitat.

No convertim en una convocatòria encoberta el seguiment previ d’una manifestació o altres expressions cíviques.
Anònim ha dit…
Lo que está claro es que por ahora,tv3 no es una televisión para todos.Esperemos tiempos mejores y más imparciales más adelante.
Anònim ha dit…
ANONIM
ANONIM
Per què no podem signar? Per que si ens declarem públicament no nacionalistes patirem respresàlies (hi hi ha un munt de represàlies contra membres de C´s, PP i PSC que sistemàticament no surten a TV3.
ANIM,ANIM
Potser encara no és tard. Ja veieu, tots hem pagat impostos per pagar comisions, i el nostre presindent i familia, omplint els comptes a Suissa i Andorra.
Encara algú dubta de que el que volen, amb la independència és la impunitat?
Benvinguts
No passa res.
Es pot ser catala no nacionalista
Benvinguts


Anònim ha dit…
En els últims 2 anys, mai havieu tingut tants comentaris a un blog (m´he près la molèstia de revisar-ho).
Felicitats, aquesta vegada l´heu encertat.

En un blog anterior parleu de la BBC. Estic a Aglaterra. A TOTES les infromacions sobre el referendum d´Escòcia entrevisten a persones de les 2 opcions.

Es evident que els vostres jefes no us deixaràn. Una cosa es televisió pública i una altra propaganda descarada.



Anònim ha dit…
No te preocupes amigo, hace tiempo que hemos desintonizado la cadena tv3
Anònim ha dit…
Objectiu aconseguit. Ja ens han dividit. Ara només cal la revolta pels carrers. Els Catalans som tant democràtics que si no s'imposa el nostre desitg, a la resta ni els mirem a la cara, ni els saludem, oi Sr Mas? i els tatxem d'antidemòcrates. I tot això és venerat pel nostre braç informatiu, que fa anys ha perdut tota mena de dignitat professional i sobretot de credibilitat. A on anireu a demanar feina demà passat?
Anònim ha dit…
No us he sentit mai criticar TV3 per massa progressista. Per massa feminista. Per massa barcelonista.
No teniu prou convidats del PSC, PP, SCC, C's... molt per sobrede la seva representació real?

Se us veu el llautó. El vostre comunicat és carnassa per l'unionisme. Sempre podeu anar als mitjans espanyols -tant plurals.

SCC: covards i indignes de la vostra professió.
Anònim ha dit…
No us he sentit mai criticar TV3 per massa progressista. Per massa feminista. Per massa barcelonista.
No teniu prou convidats del PSC, PP, SCC, C's... molt per sobrede la seva representació real?

Se us veu el llautó. El vostre comunicat és carnassa per l'unionisme. Sempre podeu anar als mitjans espanyols -tant plurals.

SCC: covards i indignes de la vostra professió.
Anònim ha dit…
Yo la veía cuando aun medraban por tierras valencianas con Acción Cultural y ya eran vomitivamente sectarios. Ahora que se han radicalizado debe ser espantoso.
A ver cuando alguien se dá cuenta que estos instrumentos políticos hay que exterminarlos. Ejemplo el Canal 9. Con las penurias que tenéis en Cataluña, que bien vendrían esos mil millones de euros anuales que cuesta la TV3 y sus seis o siete canales más.
Anònim ha dit…
La meva impressió és que Pujol des de sempre ha tingut el pla de construir-se un país d'opereta a la seva mida, on ell i la seva dinastia poguessin regnar. Així es va dotar d'un aparell de propaganda i de l'embrió d'un miniexèrcit. Durant anys tot va transcórrer a l'ombra (igual que els seus robatoris) però amb l'ajuda inestimable d'ERC va poder finalment treure's la careta (pràcticament quan va perdre la presidència) per considerar que la propaganda havia arribat a prou gent. Llavors l'apologia descarada de l'independentisme va deixar de ser limitada a les joventuts dels partits i va dirigir-se a tothom. Fa anys que TV3 informa puntualment de cada veí del poble més perdut que ha decidit penjar una bandera independentista del seu balcó. I la bola es va fent més gran, i Pujol i el seu seguici tenen sempre la coartada de que és la societat qui ho demana.
Anònim ha dit…
I el SPC no diu res de informació sesgada amb Ucraina? Amb els conflictes socials? I mil coses més...només li preocupa que no es parli de la manifestació més gran que s'ha fet mai a Europa, encara que només sigui per comentar la mobilitat.

Verge santa
Anònim ha dit…
Uno de los ejemplos más clamorosos de politización es el pseudoprograma de ocio e información "Divendres". Las campañas de Tian Riba y las charlas cuajadas de datos falsos y retorcidos de Xavier Sala i Martín son de antología de la parcialidad. Imagino que el primero querrá ser portavoz de la República Independiente de Cataluña y el otro su ministro de Economía y Deuda.
Señores periodistas, si lo son, abran los ojos y dejen de hacerle el juego a los malos políticos de Cataluña.
Anònim ha dit…
A Catalunya tenim la desgràcia de tenir més d'un canal de tv pública per cada milió d'habitants; tot això en detriment d'altres serveis socials més necessaris. Fins i tot tenim molts més canals de TV pública que l'Estat, amb el que això suposa de despesa completament innecessaria. En cap país del nostre entorn, ni fora d'ell, hi ha semblant barbaritat; si a més, considerem que semblant malbaratament de diners públics està exclusivament al servei d'una ideologia i d'uns governants, el despropòsit és de dimensions molt més escandaloses. TV3 hauria, com tots els canals de TV públics, tant autonòmics com estatals, privatitzar-se i que carreguessin els seus accionistes amb l'enorme despesa que suposa per a la ciutadania el seu manteniment ruïnós. Les TV públiques, cap, no han complert en els gairebé quaranta anys de democràcia, amb la funció que tenen encomanada de servei al Ciutadà, a tots els ciutadans, pel que fa a veracitat, rigor i pluralitat informativa i d'opinió. Tots els mitjans de comunicació de titularitat pública, han estat i estan al servei exclusiu d'una ideologia i dels gobernates que estan eventualment en el poder; encara que TVC, ha estat i és, el mitjà amb que més desvergonyiment es fa aquest ús pervers, parcial i interessat.
MrFogg ha dit…
Hace ya 6 años que no vivo en Cataluña y no sé cómo será hoy en día TV3, pero en 2008 ya daba vergüenza verla.

Sectaria, parcial, sumisa al poder y adoctrinadora son unos de los pocos calificativos que se le podía dar entonces.

En general, todos los medios de comunicación tienen un sesgo político más a menos acentuado. Lo que es impresentable es ser un instrumento más del poder y sacar pecho por tu independencia e imparcialidad.

Aun así solo engañan al que se deja. Como dice el refrán, no hay peor ciego que el que no quiere ver.
Anònim ha dit…
En seis años ha ido de mal en peor: hasta convertirse en un medio que ni el país más dictatorial del planeta se atreverían a manipular y a adoctrinar tanto como lo hace actualmente TV3 y demás medios de comunicación públicos catalanes. Eso sí, a mí y a otros y a otras ciudadanas, no han conseguido su propósito, sino más bien todo lo contrario.
Anònim ha dit…
La veritat es que finalment els fets al dona't la raó al gran Albert Boadella, y el seu retrat psicologic del Sr. Jordo Pujol: ambició de control social.

Pero una cosa son les élits politiques, i altre cosa son els profesionals a peu del carrer o la redacció. Vull dir que hem de ser conscientes que son actors socials diferents.

Al Sr Jordi Boadella crec que si la hauria de fer un homenatge. Va patir el rebutx social i professional, va ser tildat de "faxiste" moltes vegades. Lo ridicul del cas es que una persona com ell que es va enfrontar al franquismo, sigui calificar com "faxiste". Es una mostra del baix nivell intelectual al que podem arrivar els essers humans.

Recordem que Boadella va fer el seu analisis ja durant els anys 80/90.



Anònim ha dit…
Això de què "pot ser que ens haguem guanyat una funesta etiqueta per la resta de la nostra vida professional" és absolutament rídicul. Sabeu perfectament que els vostres companys de ràdios i televisions de Madrid arriben sovint a uns nivells de manipulació molt superiors al que podeu trobar en un possible excés d'atenció a una determinada manifestció popular, no convocada per partits polítics ni sindicats. Estem parlant de la manifestació més massiva de la història i que podria ser decisiva en el canvi polític futur. És obvi que té una gran rellevància informativa.

La mala reputació de TVC no la genera un excessiu protagonisme d'una manifestació, sinó els enormes altaveus que utilitzen un dia com avui textos com aquest per a transmetre la idea falsa que aquesta televisió no fa res més que propaganda nacionlista, que està cent per cent al servei del govern de la Generalitat, que enganya i amaga la realitat, que no té cap rigor informatiu... I, per dignitat, és contra això que hauríeu de lluitar, i no contra la mica de pólvora a partir de la qual es genera una bomba que efectivament fa mal a la vostra reputació fora de Catalunya.
Anònim ha dit…
Afegir-se als atacs unionistes des de casa és ja el que faltava. La "V" pot reunir 2 milions, mig milió s'han inscrit, això és increïble es miri per on es miri i si passés a qualsevol altre país TOTS els mitjans n'estarien informant amb atenció (oblidem la cobertura de tots mitjans al 9 d'octubre de l'any passat). Informativament, la V i lo de SCC són iguals? Quins criteris periodístics són aquests? L'ANC ha reunit milions de persones al carrer durant tres anys consecutius. SCC acaba de néixer i, amb tot el respecte, no ha fet res. I, en canvi, a tot arreu els situen al costat... Bé... Però el problema d'objectivitat periodística, és clar, el tenim a TV3...
El problema és que ens emmirallem amb els altres mitjans (recordem com (no) parla del tema TVE? Qualsevol diari, ràdio o TV de Madrid? La Vanguardia-Duran? el Periodico-SCC? 8tv-terceravia?) i clar, al ser minoria, creiem que som nosaltres que hem embogit, quan són ells que minimitzen i censuren (no em feu parlar de Victus).
Si fos per els altres estaríem tots a l'atur com els de Canal 9, informar com deu mana de la V és el normal i, a més, no ho neguem, és una qüestió de supervivència (ja no del país, del nostre treball i del de tots els funcionaris de la Gene!).
Osigui que, més enllà de les opcions polítiques personals, potser és hora que toquem de peus a terra! Som qui som, estem on estem, i tenim feina gràcies a qui tenim feina. Acceptem-ho i lluitem pq d'aquí uns anys no haguem de defensar el nostre lloc de feina cada dia!
Anònim ha dit…
Què, senyors del SPC, preparant-nos per quan el Gobierno Español tanqui TV3? Fent números per anar a parar a una nova menjadora?
Però recordeu "Roma no paga traïdors", per a ells sempre sereu "CATALUFOS DE MIERDA".
Anònim ha dit…
Per als separatistes, el dolent, el feixista, el botifler i el traïdor, és Albert Boadella; en canvi, Jordi Pujol per a ells i elles, ha estat i continua sent, fins i tot després de la seva confessió, el paradigma i el punt de referència moral i intel · lectual en el qual mirar-se. És vergonyosa l'actitud comprensiva i benvolent que mostren els mitjans de titularitat pública catalana i els que són generosament subvencionats per la Generalitat, en aquest assumpte, que com fessin davant el cas de Banca Catalana, atribueixen a una conspiració de l'Estat contra ell, la seva família i contra el "prusés suberatista"
Anònim ha dit…
Amigos, lo que no puede ser es que la respuesta ante este post del SPC, sea del tipo "...y ellos tambien la mismo. No es una respuesta intelectualmente madura, y es impropia de la calidad de los medios de comunicación de TVC. Deberías de reflexionar.

Nadie niega la capacidad de movilizacion de ANC i Omnium Cultural, lo que planteo es que:

1. Es mas facil movilizar con argumentos emocionals, que muchos de ellos son exagerados como el del "expolio fiscal", o el mito de 1714. ¿De verdad alguien se cree que los catalanes padecemos el expolio fiscal? Tenemos que ser conscientes de que eso es lo que ha hecho movilizar a algunas personas, pero cuando rascas un poco, vemos que los argumentos son poco sólidos. Esa es la labor tambien del periodista, analizar los fenomenos sociales y explicarlos.

2. Nadie niega que los actos de SCC sean mas minoritarios. Pero es cierto que hay que tener en cuenta que en los últimos años quien cuestionaba el proceso soberanista o el derecho a decidir, se exponía al rechazo social o profesional. Y como digo hay muchos ejemplos, como el caso del gran Albert Boadella, o los periodistas de El Tringle.

3. En el caso de Omnium Cultural (entidad muy subvencianada, y fundadas por determinadas elites), es paradigmático. Es una entidad cuyo objetivo es la defensa y promocion de la cultura y lengua catalana. Todo eso muy bien, y es digno de elogio. Pero cuando se posicionan a favor de un proceso politico como el proceso soberanista, o de una opcion politica como el "derecho a decidir", ya dejan de seguir sus objetivos, y se posicionan como actores politicos. Quiero decir que las élites de Omnium lo que hacen es politizar la cultura, siguiendo la agenda y marcos mentales que marcan las élites politicas (Artur Mas, Oriol Junqueras y otros).

Los que de forma privada simpatizais con la causa independentista, creo que deberíais ser conscientes de todo esto. Y como digo, la respuesta NO puedo ser "...y ellos tambien hacen lo mismo". Por mi parte, como ciudadano catalán, quiero objetividad tanto en Barcelona, en Madrid o donde sea. Y no es honesto politizar los hechos culturales de una sociedad.
Anònim ha dit…
A TV3, fins a la informació meteorològica fan un proselitisme ridícul dels Països Catalans.Como si la resta del món no existís. TV3 ha anat fabricant una Catalunya virtual que no té res a veure amb la Catalunya real, per moltes vies i V que facin, perquè en el millor dels casos, no arriben ni al 10% del total de la ciutadania, incloent estrangers, nens de poca edat i ninots de cartró.
Anònim ha dit…
El mateix comunicat on us queixeu de politització adopteu posició política.

És el que passa quan hom no té criteri. Vinga, a seguir insultant al poble que us dóna de menjar. Poca neteja s'ha fet encara.
Anònim ha dit…
Molt bé, ara a veure si parleu una mica del Pujol
Anònim ha dit…
Pero si es muy sencillo. No se trata sólo de focalizar una determinada noticia (el procés, la Uve, manifestaciones, etc.) en detrimento de otras más incómodas (la caída de la banda de los pujoles, por citar un ejemplo paradigmático), no; el problema es que TV3 no sólo se ha convertido en un parte más de este proceso sobre el que ha de informar, sino que hoy por hoy es el actor principal del mismo. Y lo más triste es que una televisión que fue de referencia para todos ha llegado a extremos delirantes en este terreno qjue están la mente de todos. Si a muchos les consuela ese "en Madrid más" -y es imposible que ni en Madrid, ni en Pekín ni en La Habana sea más sonrojante que aquí-, pues estamos bien apañados.
Anònim ha dit…
¿però vostès creuen que és normal tv3?, de mica en mica, hi ha més gent que pensa el mateix, Però qui s’atreveix.
Anònim ha dit…
Moltes gràcies per fer el joc al PP i a la premsa espanyola. Vergonya us hauria de fer parlar de línies vermelles... parlem de la imparcialitat de TVE? que també paguem amb els nostres impostos? O de Tele Madrid? O de Canal 9? Ah no, espera que aquests no existeixen ja. Vigileu que no sigui que si guanyen els vostres us trobeu amb TV3 tancada i al carrer. Ben mirat igual us endollen al País. Records a la Chacón a Tarragona demà.
Anònim ha dit…
Especular con el cierre de TV3 es sencillamente extender un mensaje alarmista a los profesionales del periodismo. Es hacer alarmismo, de la misma forma con el concepto de "Espoli fiscal", o "300 anys d'ocupació".

Recurrir a la respuesta "..y ellos tambien hacen lo mismo" no contradice que la programación de TVC esté sesgada, en beneficio de élites politicas, junto con la connivenia de intereses economicos de productoras y empresas del sector audiovisual (Miquel Calçada, Toni Soler, etc). Este tipo de respuestas es de bajo nivel intelectual que deshonra a los que lo suscriben. ¿No os dais cuenta??
VLC ha dit…
SPC és un sindicat més dels molts que hi ha i representarà a qui represente, no a tots els periodistes catalans. Com el Psc (les mateixes sigles, casualitat?) representa a una determinada gent, el SPC representa a una altra determinada gent.

Si veuen manipulació a la informació sobre el procés però no en veuen a uns altres temes, ja sabem a qui representen, als nacionalistes espanyols.
Anònim ha dit…
Enhorabona per l'autocritica. Jo ja fa dos o tres anys que no us sintonitzo. No ho puc soportar. Malauradament no hi tinc confiança en que sigui possible un canvi cap a objectivitat. Teniu massa pressions dels que manen. Una pena.
Anònim ha dit…
Fa ja uns mesos que em vaig treure l'aparell de televisió de casa per qüestions de sanejament mental, i un cop superat el "mono" de televisió, us puc dir que es viu la mar de bé...
Pel que fa a tot aquest "fervor" nacionalista, no hi combrego i em sorprèn tanta movilització per causes que històricament han acabat com el rosari de l'aurora. Per què no reunir tots aquests esforços per aconseguir una societat més justa socialment, treient-nos de sobre tots aquests vampirs que ens xuclen la sang i viuen a cos de rei de nosaltres? És realment necesari anar fent més nacions? Sóm tant diferents dels espanyos, francesos, anglesos? Fa grima veure moltes banderes espanyoles, però afegir-hi més barres no crec que sigui la solució...
Danton ha dit…
Es diuen MOOOLTES tonteries, aquí. L'SPC fa 21 anys que reclama la independència de TOTS els mitjans públics de TOTS els governs. I no ha de demostrar que ho defensa arreu. Però on costa més fer-ho sembla ser a "la nostra", que efectivament és la menys dolenta de tot Espanya/Estat. Però això no és cap consol. Hi ha síndrome d'Estocolm. No podem criticar per no donar armes a "l'enemic". "I les altres, més". Silenci fins que arribi el gran dia (?).

No es vol fer un país nou ? amb merda sota la catifa com el cas Pujol, tractat benevolentment per TV3, i posant-se a les ordres del Govern i la seva estratègia ?

Haurem de ser com la BBC, que manté una respectuosa neutralitat en el referèndum escocés. No hem de ser com les altres públiques governamentals.
Anònim ha dit…
No pasa res. A la Alemanya de Hitler, tothom tancaba la boca per por al que li podría pasar.
Es una condició humana. La História sempre es repeteix.

Signa un altre anònim, no sigui que en vagi a pasar a mi. Es millor "escoltar i callar".
Anònim ha dit…
Es una mica tard però s'agraeix l'autocrítica. Ja fa temps que costa mirar tv3 pq només parlen del mateix. Una tv pública hauria de ser imparcial i informar objectivament a TOTA la seva població.
Anònim ha dit…
Està bé que feu autocrítica, com fan la resta de periodistes de mitjans públics i privats espanyols, per no mostrar la veu dels i independentistes ... Ah no, calla, que no ho fan! Fins i tot en això som diferents ...
Anònim ha dit…
El 2324 d'aquesta nit és el més semblant que he vist mai a Canal 9 (sóc valencià)
VLC ha dit…
Molt d'"anònim" escrivint sempre d ela mateixa manera i curiosament en català. Anònim, no et canses d'escriure sempre el mateix?
Berta ha dit…
Totalment d'acord amb l'escrit.
Es pot dir exactament el mateix de Catalunya Ràdio. L'escolto de tota la vida, però aquesta setmana ja he canviat d'emissora, no és de rebut que es faci la propaganda que es fa des de els mitjans públics.
JC ha dit…
qui firma l'escrit? Aquest blog puc obrir-lo jo i escric sense firmar, posant enllaços a altres sindicats, es creible? Busques al perfil, i res no se sap de qui es el blog, anem be així. Com vereu jo no soc anonim, ni faig escrits que no signi jo.
Anònim ha dit…
A Catalunya només tenim una televisió d'obediència catalana.... i DESENES que es fan des de Madrid. Aquestes DESENES malinformen i adoctrinen contra Catalunya i a favor dels què no volen que votem.... Doncs suposo que és del tot legítim que UNA QUE TENIM faci una miqueta ni que sigui de contrapés i "adoctrini" en tot el contrari... A qui no li agradi, que s'en vagi a la competència.
Anònim ha dit…
Al Jordi curto: ay pillin que vols general dubtes. El document esta tambe a la pagina web del SPC. Pots entrar i veure'l. Els firmants serán tots aquells que pertanyin al sindicat. Suposo que no es fácil trovar noms. Jo, per descomptat que no el dono. Efectivament-no hay huevos.
Anònim ha dit…
Jo he deixat de veure tv3 i escoltar catinfo fa un any fins als nassos de nacionalisme
Anònim ha dit…
Ja s'ha vist que es defensa molt el periodisme de trinxera, perquè hi ha qui ha decretat que hi ha una guerra i que això és el més important ara. Dissidents, a callar.
I periodistes: a triar trinxera, que la pàtria passa per damunt de tot.
Anònim ha dit…
S'ha de ser valent per escriure aquest article. Personalment estic esgotat amb el procés i decebut veient com la gent surt al carrer a favor d'una bandera i no per queixar-se davant de les retallades socials i els casos de corrupció.

Benvinguda la vostra/teva autocrítica.
Anònim ha dit…
Me congratula saber que, al menos, existe algún periodista honesto y respetuoso con su profesión en TV3. La gran mayoría son panfleteros.
Anònim ha dit…
No entenc la gent que per criticar aquest comunicat es refereix al que fan els mitjans de comunicació estatals... aquests són els referents? volem fer un país nou que sigui una espècie d'Espanya en petit? em sembla que el que diu el comunicat és molt coherent, i qualsevol independentista honest ho subscriuria
VLC ha dit…
http://www.elsingular.cat/cat/notices/2014/01/_quatre_d_onze_el_documental_ocult_de_tv3_97970.php

Un documental sobre la independència que TV3 no vol emetre, malgrat tindre'l ja preparat per a emetre des de fa dos anys.

I d'això no en diuen res els "professionals del periodisme neutral"?
Anònim ha dit…
Al Parlament, ni Duart ni Sallent no poden rebatre que convocant a la "V", TV3 va vulnerar el LLibre d'Estil.
Manel ha dit…
Gràcies, gràcies i gràcies !
Jordi ha dit…
Suposo que qui firma "això" actua amb el mateix criteri quan parla de vagues contra el govern, o quan defensa "desconnexions" de TV3 per donar pel sac als que mirem TV3, oi? Apa nois, treieu-vos les caretes de sindicalistes carpetovetònics i poseu-vos a treballa en sèrio d'una vegada, que feu pena!!!
Francesc Prenafeta ha dit…
Enhoraboba ! Teniu als C's, PP, i restes de forces unionistes aplauuint amb les orelles i babejant de satisfacció, La resta: (el 90 % dels catalans) amb enuigf i pena,.
Danton ha dit…
Pels darrers comentaris : és a dir, que denunciar que no es compleix el mandat parlamentari d'imparcialitat i neutralitat és "ajudar l'enemic".
No serà al revés, que qui li dóna armes és qui li copia els mètodes i vol fer entrar en la guerra els mitjans públics, que no estan per això?.
Al procés català no li cal periodisme de trinxera.
Anònim ha dit…
Un post del tot desafortunat.
Molts pensem que TV3 és excessivament plural. Es sobrrepresenten partits minoritaris. A més, es menysté la llengua catalana no respectant ni el diccionari IEC ni el libre d'estil de TV3. I finalment, es parla massa de Barcelona i no de la resta del país, i quan no és així és presenta la Catalunya no-metropolitana com un gran parc temàtic de cap de setmana per als pixapins.
Home, @Pablo Ginés, que tu entris aquí a ponderar l'escrupolositat de la denúncia contra TV3 per partidista, fa molta gràcia. Però molta.

>>> Soy Pablo Ginés, periodista que escribe de religión en La Razón, Religionenlibertad.com y ForumLibertas.com.
Anònim ha dit…
COLLA DE TRAIDORS, L´AMO DE L´ARTICLE EL PRIMER.
Anònim ha dit…
Home, Cot, confondre la crítica a tractaments informatius derivats del control governamental de TV3 (i per l'entusiasme d'alguns que prioritzen el sobiranisme a la professionalitat) amb una crítica a la redacció que no es fa és força trampós. Deliberadament ignores els mecanismes de PODER, i per això només parles de quotes i de blocs i sempre esquives la regulació legal que afavoreix el control governamental, ara ampliat a control sobiranista.
D'altra banda, el to provocador d'adjectius que utilitzes, com ociós o la covardia són molt del teu estil.
SPC ha dit…
Seguint amb el Cot i la seva idea que la crítica al decantament de TV3 la pagarem tots "molt cara".
Erra del tot quan vol oposar aquesta crítica a altres que hi ha hagut i en les quals l'SPC ha estat el primer : des de les protestes per l'opacitat informativa quan l'enfonsament del túnel del Carmel (el mateix enllaç que ofereix ho evidencia) a les mobilitzacions contra els blocs electorals i les imatges realitzades dels partits en campanya electoral.
En canvi, a altres se'ls ha trobat a faltar molt en la lluita contra la governamentalització per llei de la Corporació.
Fas trampa intencionada (o potser és que no ets massa intel·ligent, cosa prou comú en el teu gremi). TV3 no és la única televisió de la xarxa terrestre. N'hi ha prop de 30. Totes públiques (l'espectre és public i limitat), moltes gestionades per empreses privades. TV3 ha de procurar no estirar massa la corda cap a una banda, però és una evidència meridiana que totes les altres estiren la corda cap a l'altra. TV3 ha donat informació més que suficient del 11S a Tarragona i del 12O a Barcelona. Cada dos per tres surten unionistes a tots els debats i entrevistes com si la televisió fos sintonitzada d'igual manera per totes les tendències polítiques de la societat, tot i que, evidentment, sabem que no és així.

Ja entenc el que et cou. Durant molts anys TV3 excercia de manipulador en pro de l'unionisme (només cal llegir "TV3 a traïció" per adonar-se'n) i ara sembla que s'ha obert una mica, no liderant la societat, però sí acompanyant-la.

Durant molts anys, els unionistes podien tancar independentistes en grans quantitats i arbitràriament a Tarragona (com va passar al 92) i els periodistes com tú de TV3 callàveu i deixàveu que expulsessin a l'únic periodista de veritat que es va negar a silenciar-ho, a Catalunya Ràdio.

Els treballadors de TV3 sou els mateixos des de fa temps. I la majoria posats pel PSC. I fent feina de partit. Molts d'ells han fet un click, igual que la societat catalana. I tu no. Bé, tens tot el dret a no fer-lo. Però les coses són bastant més complicades que com les planteges.

Si vols una informació pura i equilibrada, caldrà que el 100% de l'espectre radioelèctric sigui controlat per la generalitat, i s'imposin quotes de representació als mitjans proporcionals als resultats electorals al parlament, no de TV3, sinó de tot l'espectre radioelèctric, que és tot públic. Què et sembla? Fem-ho així?

Això sí, si ho fem d'aquesta manera, res de parlar de Podem, ni de VOX, que no tenen representació.

Jo penso que això no és periodisme. Que el periodisme és la informació que donen els periodistes amb llibertat. I que si molta d'aquesta informació està relacionada amb el Procés i la Corrupció és perquè és això el que els preocupa ara. I si tu resulta que ets anti-procés o corrupte i et molesta aquesta mena d'informació, denuncia les ordres que pugui haver, però no que els teus companys en la seva llibertat escullin diferent del que tu faries.
Anònim ha dit…
hahaha
Senyors, simplement facin l'exercici mental de tancar els ulls, i imaginar una TV3 dirigida per Albert Ribera: una persona que es presta a apareixer a les tertúlies més difamatories i generadores d'odi que es fan i es desfan. I ell ho troba normal.
Repeteixo, periolistas: imagineu com seria (o com serà algun dia, perquè tot arriba inexorablement un dia o altre) TV3 dirigida per Albert Rivera.
Serà la prova de foc per valorar la vostra suposada honradesa professional.
Per cert: si no esteu d'acord amb la línea editorial de TV3, plegeu i aneu a Intereconomia o 13TV. És així de fàcil.
Ah! i l'argument de què es paga amb els impostos de tots no serveix, senyors. Amb els meus impostos també es paga tota la porqueria de TVE i de 13TV, per exemple, i m'aguanto.
Anònim ha dit…
Pel que llegeixo, aquest sindicat de periodistes pensa que s'ha d'estat tan a prop de la notícia i que el periodisme ha de mostrar tan perfectament la realitat immediata que en un esdeveniment com la V, amb més d'un milió de ciutadans al carrer, no és ètic segons els seus criteris professionals informar en directe. Proposen que la tarda del 11S el que hauria d'haver fet TV3 era projectar una peli de Paco Martínez Soria, per donar satisfacció a la majoria silencionsa.
Robespierre ha dit…
Anònim, no saps llegir. El que no pot fer TV3 com a televisió pública és convocar a la manifestació ni a la "V", i si ho fa vulnera els seus propis estatuts. Si això no t'agrada, canvia les lleis.
Robespierre ha dit…
Altres anònim : es dedueix del que dius que tv3 ha de tenir un ideari. Resulta que està definit en la llei de la CCMA, que en reclama el PLURALISME, LA IMPARCIALITAT I LA NEUTRALITAT.
Si no t'agrada a tú tampoc, canvia la Llei.
Anònim ha dit…
Llegenda de Sant Jordi : tampoc no has llegit bé ni has entès res. Al procés no li cal una TV3 que convoqui a les manifestacions.
Francesc ha dit…
el que passa a TV3, de la mateixa manera a la resta dels mitjans que depenen de la CCMA, al meu entendre és una autèntica vergonya, un escàndol per entendre que s'ha convertit en tot un instrument, lluny, molt lluny del que s'esperava, 1 BBC, res de res. I els professionals de la casa que cada dia ens apareixen estan molt distants del compliment del codi deontològic del periodisme, més aviat, al meu criteri, d'un "urdacismo".

Entrades populars d'aquest blog

Desmuntant el Sense Ficció

La vergonyosa conxorxa de Tatxo Benet i David Madí per vendre 8 documentals a TV3