VOTEM EN CONSCIÈNCIA, PERÒ VOTEM


Arribem a la consulta prevista a l'Estatut professional per avaluar la proposta de nou Cap d'Informatius després d'una aplicació de la nova Llei de la CCMA que en desvirtua la lletra i el sentit. Perquè tres grups parlamentaris van triar els membres del Consell de govern per quotes polítiques majoritàries. I perquè es va elegir els directors dels mitjans per concurs públic, però organitzat pel propi Consell, i el resultat ha estat una tria pel continuisme, de la que ara deriva la proposta de nou Cap d'Informatius.    

 

El que no podia preveure l'Estatut professional, ni contempla la nova Llei de la Corporació, és que ara es crearia un nou càrrec per damunt del Cap d'Informatius, el de la Unitat Estratègica d’Actualitat, de caràcter transversal per a tota la CCMA, que òbviament tindrà competències sobre els continguts d'Informatius. Per això la consulta no es fa extensiva al nou càrrec, que seria del tot oportuna per comprovar el grau d'acceptació aquesta nova figura, que no haurà estat avalada pels professionals de la redacció, amb el dèficit de legitimitat que això comporta.

 

La trajectòria de la persona proposada com a cap d'Informatius no es coneguda com si hagués estat els darrers anys a Sant Joan Despí, i no es fàcil avaluar la seva candidatura per un pla de treball encara inexistent. També resulta xocant que el proposat plantegi que vol dotar la figura del Cap d'Informatius de "perfil periodístic", que és el lògic i normal en un càrrec així. Però a banda de deixar en mal lloc el seu predecessor,  aquest càrrec comporta també responsabilitats de gestió d'un equip humà complex i nombrós, molt més que el de Madrid.

 

Malgrat aquestes objeccions creiem que la consulta a la redacció és un avenç que va costar d'aconseguir i una oportunitat que cal aprofitar.

 

Per això, fem una crida a la participació de tothomvotem el que votem, perquè serà una mostra de compromís per a la millora de la nostra tasca professional, peça essencial de la missió de servei públic de TV3.

 

Sant Joan Despí 26 d’octubre 2022

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Desmuntant el Sense Ficció

Salvem la nostra professionalitat

La vergonyosa conxorxa de Tatxo Benet i David Madí per vendre 8 documentals a TV3