A la direcció li fa nosa el Conveni

Aquest dimecres, 11 d’octubre, Recursos Humans va convocar el procés de selecció per a llocs de delegat/-ada al País Valencià, a les illes Balears i a la Catalunya Nord. Incomplia així el compromís que pocs dies abans havia fet Romà Vilanova, director d’Organització, Processos i RRHH, de no publicar aquests processos sense haver escoltat prèviament el Comitè d'Empresa.

 El plantejament que fan per a aquestes noves delegacions (perquè fins ara els deien corresponsalies) suposa un canvi organitzatiu molt important, amb figures, confluïdes i polivalents, que no existeixen al nostre Conveni i de les quals prèviament se n’hauria de definir conjuntament les funcions i les responsabilitats. A més, el nou model preveu la privatització de la feina que històricament han fet a les delegacions i corresponsalies els productors i operadors d’imatge de la casa. Una manera de precaritzar la manera de treballar que de ben segur volen estendre a la resta de la CCMA.

Cada cop fan més evident que el nostre Conveni els fa molta nosa per aplicar el seu “projecte”, i alguns d’ells ja no s’amaguen de manifestar-ho públicament. Els incompliments són constants i s’estenen a tots els àmbits de la casa:

-Modificació de concursos de selecció a conveniència.     

-Manca de respecte dels ordres de llista, tant en l’assignació de llocs de treball indefinits com en la contractació temporal.

-Aplicació conflictiva de noves tecnologies com el “Mojo” sense ni un protocol d’utilització de les categories a les quals pertoca emprar-les. 

-Secretisme i opacitat en els processos de selecció de nivell H, de designació directa.

-Creació de perfils de llocs de treball a mida del candidat o candidata, amb contractació indefinida.

-Interpretació interessada de les condicions laborals i retributives dels treballadors.

Mentrestant, segueix obert, entre d’altres, el conflicte per la substitució de companys i companyes del "Planta baixa" en vaga el 8M. I l’estructura de comandament no para de créixer, amb la sospita que s’acabaran substituint places de nivells retributius baixos i mitjans per assignar-les a nous caps. La negativa a facilitar-nos la informació a què tenim dret en tant que representants dels treballadors ens ha obligat fins i tot a portar la nostra reclamació al Portal de la Transparència. 

Creiem que ha arribat l’hora de deixar clar a aquesta direcció que el Conveni és l’instrument amb què ens hem dotat les dues parts per regular la nostra relació laboral i s’ha de complir. I emplacem la resta de les forces sindicals a TV3 a convocar una assemblea de treballadors en què posem en comú els greuges acumulats i decidim les accions a emprendre per garantir els nostres drets laborals i professionals. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Desmuntant el Sense Ficció

Salvem la nostra professionalitat

La vergonyosa conxorxa de Tatxo Benet i David Madí per vendre 8 documentals a TV3