València i Palma : redactor/a low cost polivalent, omnicanal i multitasca

 

La direcció de Recursos Humans ha convocat una selecció de "redactor/a" per mobilitat interna i geogràfica a les noves delegacions de València i Palma (per Perpinyà no ho preveu), ignorant el nostre Conveni col·lectiu. L’anomenen “redactor/a 360º” per informar “a traves de formats audiovisuals, sonors o digitals”. És a dir, un professional que faci de tot : tele, ràdio, web, xarxes socials i que participi “en qualsevol altre espai/programa de canals de TV, de les emissores de ràdio i de les finestres digitals corporatives”.

Es tracta d’un nou perfil professional, que per cobrir-lo i com preveu el nostre conveni, “haurà de ser estudiat abans per la Comissió de Definició i Valoració” que és una comissió Paritària entre la direcció i el Comitè. I on Recursos Humans no pot prendre decisions unilateralment com ja ha fet amb les delegades del País Valencià i les Illes Balears i pretén fer a Perpinyà o amb aquests redactors/redactores polivalents, omnicanal i multitasca.

Som conscients de l’evolució de la nostra professió i des de fa mesos hem reclamat una negociació prèvia sobre l’estructura i el funcionament de les delegacions i una necessària formació i reciclatge de tots els professionals que se’n poden veure afectats. Però a Recursos Humans novament no els importa vulnerar el Conveni i tampoc enredar un altre cop el Comitè, a qui ha fet passar amb cançons durant mesos.  

Però més enllà del mètode, introduir aquesta nova figura de"redactor/a per a totes les funcions" implica clarament l'assumpció de més responsabilitat i de més feina, i a les ordres d'una delegada situada dos nivells salarials més amunt (nivell H), perquè RH ja ha fixat en la convocatòria que el nou lloc seria de nivell F, és a dir, sense cap revalorització ni compensació. La qual cosa evidencia un cop més que el famós procés de confluència i de polivalències busca sobretot l'estalvi econòmic, que disfressen de "optimització de recursos". 

Davant d'aquesta actitud prepotent i gens respectuosa dels drets dels representants dels treballadors, que ni es veuen escoltats ni veuen respectats els acords firmats en Conveni, des de la candidatura de l'SPC alertem que aquest procés unilateral pot ser qüestionat legalment i per tant qui s'hi presenti ha de conèixer els riscos laborals, professionals i particulars, d'una selecció que es pot veure invalidada.

Per això i per altres incompliments ja comença a ser hora de parar els peus a la manera de fer de la nova direcció de Recursos Humans, a les ordres directes del Consell de govern, que sembla tenir tot un pla que, vulgui que no, pot topar amb la normativa laboral i amb unes relacions correctes amb els representants dels treballadors. 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Desmuntant el Sense Ficció

Salvem la nostra professionalitat

La vergonyosa conxorxa de Tatxo Benet i David Madí per vendre 8 documentals a TV3