divendres, 29 de juny de 2007

...I nou conveni

Sincerament, creiem que s’ha organitzat massa embolic amb tot això de les propostes de Conveni de grup o Conveni Marc, i de Comité de grup d’empreses o Interempreses.

Potser algú ha volgut córrer molt amb la iniciativa, per positiva i solidària que sigui en teoria, i altres s’ho han pres a la defensiva La qüestió és que el debat ha saltat a l’opinió pública de la casa de mala manera : anònims amb acusacions fortes, crítiques poc velades d’uns titllant altres de conservadors, i d’aquests als primers de plantejar el tema només per aconseguir una hegemonia sindical a tota la Corporació.

Nosaltres creiem que efectivament seria bo extendre les condicions laborals i salarials de TVC a totes les empreses del grup. Però no n’hi ha prou amb proclamar-ho. Perquè a la direcció general li queda poc temps, i RR.HH. Corporatius –que aquests sí son transversals a règims i a canvis de directius- no pensa en absolut el mateix.

Més aviat vol “estovar” el Conveni de TVC i negociar un Conveni de grup “partint de zero” per arribar a un Conveni “intermig” o a un Conveni únic amb taules salarials diferenciades.

Un altre objecte de debat ha estat si ha d’anar davant el carro o els bous: per alguns, constituir el Comitè Interempreses ha d’incentivar la negociació del Conveni de grup. Per nosaltres, primer ve la funció i després l’òrgan, i la funció encara no està clara, i més pel silenci de la direcció general.

I tampoc no està clara la composició del possible Comitè Interempreses, que no té regulació legal, i que es pot estructurar de maneres diferents, que en alguns casos donarien majoria absoluta per a un sindicat i en altres no.

Per això cal deixar que el Comitè de TV3 discuteixi el tema, i un cop madurat, pugui aportar a la coordinació de Comitès el seu pes decisiu, amb la necessària solidaritat però amb les precaucions necessàries per a un repte que és d’un gran abast.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

I el Majó, què hi diu?

Anònim ha dit...

Si discutí, ja discuteixen... però sempre sortim perdent els treballadors... sic!

Diguem NO