Tot va molt bé

Sí, ens espera una tornada de vacances engrescadora.
Ens volen congelar el sou dos anys, aquest i el que ve. Diuen que s'ho pensaran si retallem encara més la nòmina variable que tant costa cobrar. Parlen del cas d'algú que diuen que n'abusa, però tots coneixem els majoritaris casos contraris. Es veu que no n'hi ha prou amb el Manostijeras que deixa el Conveni fet un estrip.

Diuen que és de mal gust que recordem sous secrets, acumulació de càrrecs, contractes-estrella. O plusos a caps per conceptes que no exerceixen. A això li diuen "cacera de bruixes". Com s'ha de dir doncs el regateig de plusos legals a precaris i temporals, com si no existís el Conveni. En fí, el de sempre corregit i augmentat amb la congelació. Doncs potser caldrà escalfar l'ambient.

De conceptes volen parlar : "autoplanificats" (?), flexibilitat, disponibilitat.
De modificar horaris evitant compensacions. I d'esglaonar les causades per viatges.
Amb preus diferents segons perillositat. (Veu del cor : cap amunt o cap avall?).
Cara als informadors, diuen que no tenen carrera professional. I per això proposen "categories d'entrada", ja sabeu, més barates. Obliden que hi ha deu funcions que poden ser carrera, però la majoria excloses del Conveni.

Per més INRI, als nivells F i G els volen ampliar de 3 a 6 els mesos de prova. Exclosos els exclosos, és clar. Però el millor són les noves normes (de selecció). I la novetat, una "borsa de treball" per a places temporals. Per a les fixes, un cop cobertes no volen llistes d'espera, que generen drets. Per a les temporals, davant del concurs públic volen una avaluació d'ex-estudiants, que barreja la tutoria i el concurs.I també els curriculums de qui vegi els anuncis on line a la web de la Corpo i de TV3.

Una Redacció que és una pinya

Mentre, a Informatius tot va com una seda : qui no ho cregui és un rondinaire empedreït. La comunicació en més d'una direcció és perfecta, i de tanta identificació, és que ja ni cal. Un Consell de redacció com cal (allò antic de discutir), tampoc no cal. I massa trobades de caps amb el Comitè Professional, encara prendriem mal. I de les reunions de dijous, en tenim moltes versions, si és que arriben a tothom. Algunes amb SMS, meravella de la síntesi. I dels nomenaments i desnomenaments, el mateix i res a dir, que encara seria mal vist : clars, evidents i transparents. Com cal.

Comentaris

Guillem Tell ha dit…
Doncs reclamem el que preveu l'Estatut sobre les reunions amb el Comitè Professional, i que es retorni a fer actes dels Consells com fins fa un any i mig.

Sobre els nomenaments, es podria reclamar arguments i no només comunicació vertical.
Anònim ha dit…
No donen explicacions perquè no hi ha res a explicar : només a imposar.
I això ve de la direcció de la tele.
Hem tornat a la televisió "digital" pedestre.
Anònim ha dit…
I del Llibre d'Estil què en dieu?
Què se'n sap i qui l'ha d'aprovar?
Robin dels boscos ha dit…
Doncs amb els darrers nomenaments no només està incomplint l'esperit de la Llei el Consell d'Administració i els partits, sinó també la directora.
Anònim ha dit…
PARLEM CLAR : LA QÜESTIÓ ÉS PER QUÈ HAN FET FORA D'EDITOR EL MIQUEL RAMON.
Anònim ha dit…
Està clar que la directora es dedica a col.locar gent que li és fidel en llocs clau per aconseguir controlar millor la màquina i poder fer favors a qui li sembli. Promociona el fidel, encara que hagi pilotat el primer desastre de l'època Terribas, l'Hora Q. Altra vegada el nepotisme, amb cares diferents i això que aquesta senyora està passada per un bany anglès, que se suposa que és el que deixa la millor fragància de rigor i independència...
Redacció ha dit…
No consta per escrit la informació que es va donar en alguna de les reunions dels dijous. Per això caldria haver fer acta, que ara no es fa per raons no justificades.

Sí que es va anunciar l'equip nomenat per la direcció, que inclou un membre del Comitè Professional, però a títol particular.

Es antidemocràtic descartar l'aportació fonamental del Comitè, l'òrgan elegit per la redacció, que és la que pateix dia a dia les contradiccions i incoherències que patim en aquest tema, i més a nivell de Corporació.

A banda, el Sáez va dir al Parlament que el Llibre d'Estil l'ha d'aprovar el Consell de Govern, tot i que també es presentarà als grups parlamentaris.
I fins i tot va citar el Consell Assessor, que prou feina té per superar el paper marginal que li han adjudicat.

N. de la R.
Redacció ha dit…
La nota anterior era en resposta a la pregunta sobre el "Llibre d'estil".

N de la R.
Anònim ha dit…
QUINA CAGADA LO DEL MONTILLA A "LA NIT 10" !

Entrades populars d'aquest blog

Salvem la nostra professionalitat

Desmuntant el Sense Ficció

La vergonyosa conxorxa de Tatxo Benet i David Madí per vendre 8 documentals a TV3