S’acosta l'hora d'anar a votar

Aquest dissabte s’acaba el cicle d’assemblees impulsades pel Comitè d’empresa per informar i debatre la “proposta de preacord” que és el resultat de la negociació arran del pla proposat per la direcció que inclou la retallada salarial d’un 5%.

Tot i que la participació ha estat important, i com que s’ha endut molt temps l’exposició de la posició de les diferents candidatures que integren el Comitè, no és forasenyat que hi hagi un espai públic per expressar les opinions de tots nosaltres, d’Informatius però també d’arreu.

Per això oferim aquest blog per animar un debat i on s’hi pot intervenir també sense identificar-se, que si serveix per expressar més opinions amb més confiança, benvingudes siguin.

Endavant i parlem !.

Comentaris

Anònim ha dit…
Bé, és triar entre el mal menor i el major. La vida és plena de tries així.
Anònim ha dit…
Sabem exactament quins son aquests dos mals? Perquè jo no he vist ni sentit per enlloc que passarà si surt el NO. Aquí falta informació i això es diu MANIPULACIÓ!
Anònim ha dit…
El No faria molt feliç el Govern i CiU per entrar a sac, externalitzar la feina cap a empreses del seu entorn (excaps de TVC: Roures, Ferrús, Benet, Oliva, Carbó, Canals, etc) i per instal·lar i/o reactivar un altre vegada els seus comissaris al CEI.
Anònim ha dit…
Com molt bé diu el post anterior d'aquest Blog, el que cal és més transparència abans de fer decantar als treballadors a favor d'unes mesures o altres.

Recordo l'època en que era director el Puig, que cada any és feien públics els comptes de l'empresa, perquè això ja no passa ?? Que hi ha a amagar ??

Personalment crec que hem de ser valents i no deixar-nos coaccionar, ni per la direcció, ni pel govern, ni pel comité.
Ramon ha dit…
A veure, s'ha intentat explicar força, a partir de la informació que rep el Comitè i que ha de donar als treballadors. Un mal és sens dubte la retallada del 5%, que s'afegeix a l'incompliment salarial del Conveni. L'altre és el que ha dit la direcció de la CCMA públicament i en privat : que si no es retalla el 5% el sou, caldrà retallar plantilla, I això no és una cosa nova, sinó que se sap que des de fora es diu que som masses i massa cars. I no tots els partits (els nostres "amos") es comprometrien a mantenir la plantilla i la producció interna, perquè ténen amics amb interessos audiovisuals contraris als nostres.
Ramon ha dit…
PER A GENERAL INFORMACIÓ :

A ran del lliurament de documentació durant la negociació amb la direcció, aquesta va aportar la nova composició del col.lectiu d'exclosos de Conveni i del de nivell H. Complia així l'acord del Conveni de març de 2010 segons el qual es donaria compliment a l'apartat de l'article 1 de Conveni, inaplicat durant anys, que deia que passarien a estar inclosos tots els llocs de treball per sota de Cap de Departament i Cap de Servei.

Així han passat a Conveni, tot i que en l'ambigu nivell H, els redactors en cap d'Informatius, els delegats territorials de Catalunya i els editors de Telenotícies o del 3/24. La resta de càrrecs (excepte el de "director de programa", que segueix en el limb, i els de director i sotsdirector d'Informatius) ja eren en aquest nivell H. I els llocs de treball (que ja no categories) de conductor i corresponsal són de nivell G.

Recordeu que el nivell H es defineix per tenir un sou d'un 20% superior al nivell F, i a partir d'aquí es desconeix. I també per caracteristiques que són les dels exclosos : nomenament facultatiu per part de la direcció, i absorció pel plus corresponent de tota la nòmina variable que es pugui generar.
Anònim ha dit…
Es creieu una direcció que l'any passat va signar un preacord de conveni i després no el compleix? Qui ens assegura ara que el compliran? Si ens rebaixem el salari poden igualment acomiadar personal, segurament ens diran que "ho han defensat" tal com diu el nou preacord.
Anònim ha dit…
Les afirmacions han de tenir un mínim rigor pels fets. El preacord de Conveni té una clàusula que diu que no va a missa si no l'aprova el Govern. És un tema que arrosseguem de fa anys, perquè som societat mixta, público-privada. Simplificar els fets en que la direcció ens enganya és ignorar la complexitat de la nostra "patronal". I amb aquesta lògica no hauriem de negociar ni firmar res, perquè sempre "ens poden enganyar". Això ignora que un Conveni és llei, i que si té límits, pitjor és no tenir-ne, i més de cara a l'etapa que ve, en que alguns, massa tard, potser enyoraran aquesta direcció que tant ens enganya...
anonim@ ha dit…
Votar NO, és trencar la baralla i emparar-nos en la incertesa. La direcció tindrà l'excusa perfecta per no tornar a negociar. Cal continuar lluitant per això hem de votar SI. Les bones audiències fan de la nostra feina quelcom molt valuós, només votant SI podrem defensar-la i fer-nos forts pel nou conveni.
SPC ha dit…
Avui dimarts dia 17 el President del Consell de Govern de la CCMA ha lliurat, poc abans de les 3 de la tarda i per correu electrònic, l'esborrany del Manual d'Ús del Llibre d'Estil de la CCMA.

I afegeix que "el Consell de Govern es va comprometre a fer arribar aquest esborrany als sindicats per tal que puguin fer les observacions que creguin oportunes abans de la seva aprovació, que està prevista durant el Consell de Govern del dia 2 de juny, i abans ha de passar per la Comissió de Pluralisme que es reunirà el 27 de maig".

1. Ja era hora.

2. Curiós dia per lliurar-lo....

3. Qui el vulgui consultar, que el demani a spc@tv3.cat
Anònim ha dit…
SI VOTES CONTRA LES RETALLADES EL 22M,

VOTA CONTRA LES RETALLADES A TV3 ELS DIES 19 I 20M !!!!
Jaume ha dit…
Home, aquests paral.lelismes....
Hi ha retallades socials, de serveis, de personal, de salari..

Aquí hem de triar entre salaris, i ocupació i futur.

A banda que el 22 s'elegeixen alcaldes...

Entrades populars d'aquest blog

Salvem la nostra professionalitat

Desmuntant el Sense Ficció

La vergonyosa conxorxa de Tatxo Benet i David Madí per vendre 8 documentals a TV3