La Direcció d'Informatius contra el periodisme

Aquest primer cap de setmana d'octubre passarà a la història com el del pas del Rubicó de la nova direcció de TV3 i es va banyar ben banyada en les aigües de la grollera manipulació política, que fins ara semblava reservada pels nous directius de TVE. Diumenge al migdia, un dia de poca actualitat, s'escull com a primer tema de l'informatiu una prèvia de les eleccions veneçolanes. Segon tema, un directe de la concentració castellera que es feia a Tarragona al que s'ha donat una extensió més que generosa. I en tercer lloc, un vídeo amb la síntesi de les manifestacions contra les retallades que s'han fet a 57 ciutats espanyoles. TVE ha obert el seu informatiu de les 15.00 amb les manifestacions, que era l'obertura lògica amb uns elements informatius com els que presentava el dia. És el que també han fet els diaris digitals a aquelles hores. Al bloc d'informació política del TNM hem tingut una pista que ajuda encara més a entendre el biax de l'escaleta. Ha aparegut un tall del president de la Generalitat cridant els catalans a imitar els castellers, que fan pinya per un projecte comú. Al vespre, l'obertura ha estat pel partit del Barça, seguit de castellers. Tots dos temes amanits amb les consignes independentistes que s'hi han produit. El contrast entre l'abundant producció audiovisual al voltant del moviment independentista de l'11 de setembre i el menysteniment de les mobilitzacions contra les retallades no pot ser més sagnant. La relliscada és antològica i es produeix després dels canvis paulatins que s'han anat introduint en l'organigrama dels informatius de TVC. Molts responsables de seccions han estat substituits sense arguments professionals i amb formes que han vorejat la violència psicològica. Els nous responsables són tots de la casa i reconeguts professionals amb només alguna excepció notòria que s'explica per la proximitat personal al cap d'informatius. Aquest cas a banda, les dones han desaparegut del mapa dels càrrecs de la casa. Tornem al poder mascle, que avui ha fet la primera mossegada. La secció sindical de l'SPC fa des d'aquí una crida a tots els professionals a mantenir-se ferms en la defensa del periodisme, redactors, caps i grans caps. Només amb bon periodisme podem continuar demanant a la societat catalana que mantingui la televisió pública.

Comentaris

La redacció de Redacció TVC ha dit…
Una de les persones destituïdes ens fa arribar que en el seu cas no considera que hi hagi hagut violència psicològica...
Anònim ha dit…
"Els nous responsables són tots de la casa i reconeguts professionals amb només alguna excepció notòria que s'explica per la proximitat personal al cap d'informatius."

Comentari malèvol. És que fins ara els nomenaments no s'han fet sempre així? Per què ens molesta ara i no abans? Ser pròxim a la direcció et fa mal professional? La "proximitat personal" no pot voler dir "confiança"?
Anònim ha dit…
És evident que per no molestar mai ningú, mai no es podria fer cap crítica a res, perquè les opcions i els nomenaments s'encarnen sempre en persones.

Preguntem-nos per què no es dóna mai, ni ara ni abans, cap explicació de per què es destitueix algú.

Negareu que ara els canvis de més amunt ténen a veure amb el canvi de govern, que per això va impulsar un canvi de la Llei?
Anònim ha dit…
Tornem al poder mascle.... I això és bo o es dolent?
Molt temps les dones han manat a la tele i ningú s'ha queixat pel fet que fossin dones.
Hi ha dones a la tele que manen i ho fan tan malament com el pitjor home.
Crec que aquestes concessions al sexe dels que manen sobra.
Anònim ha dit…
Aquest post és com disparar-se als peus. Crítiques públiques -poc consistents i indocumentades, des del meu punt de vista- a la credibilitat dels serveis informatius, des de dins... Una bona manera de fer-los la feina als sectors polítics i mediàtics que ens tenen al punt de mira. Incomprensible, companys.

Ramon Llull ha dit…
La prevenció que reclames té un límit, que és la veritat. I no ens hem ni hem d'amagar els errors, precisament si volem defensar el nostre caràcter públic.
Anònim ha dit…
Vau veure el Polònia de dijous?. Doncs ja està tot dit, busqueu les excuses que voleu.

Entrades populars d'aquest blog

Salvem la nostra professionalitat

Desmuntant el Sense Ficció

La vergonyosa conxorxa de Tatxo Benet i David Madí per vendre 8 documentals a TV3