27 d'abril: CANVIS A MITGES

 


Aquest dimecres, el Consell de Govern de la CCMA es va comprometre a convocar el concurs públic per designar els nous directors de TV3 i Catalunya Ràdio. I també que en el mateix moment haurien de cessar en les seves funcions els actuals responsables, Vicent Sanchis i Saül Gordillo. 
El nomenament dels nous consellers es va fer segons el repartiment partidista entre PSC, ERC i Junts, defugint un consens més ampli que garantís una autèntica independència del govern de torn. Però ara toca escollir els directors d’aquests mitjans, i la selecció ha de ser amb criteris objectius i professionals. 

En aquestes primeres setmanes, els consellers de la CCMA s’han dedicat a conèixer la casa i a fer una presentació molt esquemàtica del seu pla estratègic, inspirat en el document "Els reptes de la CCMA" i en una proposta anterior del PSC. Com ja vam advertir, les generalitats del seu model de futur de mitjans de la Corporació ha topat amb la realitat actual, i, de moment, no ens consta que el govern, per exemple, hagi adquirit encara cap compromís per revertir les retallades pressupostàries d’aquesta darrera dècada. I pel que fa als treballadors, el Consell tampoc no s’ha volgut comprometre pel que fa al manteniment de la plantilla actual o a l’increment de la producció pròpia. El nou Consell, però, ha de tenir clar que qualsevol canvi de model de funcionament dels mitjans que plantegi l’haurà de fer amb la participació dels treballadors i dels seus representants, perquè la llei els hi obliga.

En aquest període de transició, ens provoca una inquietud especial el funcionament del Departament de Recursos Humans, que no sabem si es veurà afectat pels canvis. Des de fa temps ens preocupen les irregularitats en les contractacions temporals a la redacció, i hem rebut moltes queixes del funcionament de diversos concursos de selecció, que ara s’han reactivat després de molts anys sense fer-ne. I cal dir que la transparència en aquests processos forma part també de la credibilitat del mitjà.

Els nous consellers tenen davant seu el repte de desmentir els temors justificats per la forma en què van ser elegits, i d'actuar com un equip homogeni preocupat sobretot per reforçar els mitjans de la Corporació, a partir de la independència i la professionalitat dels directius i especialment dels directors de TV3 i Catalunya Ràdio. El mateix val per als nous responsables d'Informatius, una de les baules més importants per garantir la credibilitat davant de l'audiència. 
Estarem amatents que el Consell de Govern, malgrat els pecats d'origen, treballi en aquesta direcció.

SPC de TV3

Sant Joan Despí, 26 d'abril del 2022

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Desmuntant el Sense Ficció

Salvem la nostra professionalitat

La vergonyosa conxorxa de Tatxo Benet i David Madí per vendre 8 documentals a TV3