16 Noves places d'ENG

Finalitzat el concurs d'ENG, 8 companys i companyes ja han rebut la proposta per passar a tenir contracte indefinit a TV3. A tots 8 els felicitem perquè ha estat un llarg procés, en què a més de posar a prova la seva capacitació també han hagut de demostrar molta paciència.

L'assignació d'algunes d'aquestes 8 primeres places no s'ha fet tal com preveu el nostre conveni, per ordre de llista, sinó fent cas d'unes altres llistes "fantasma" de delegacions (incloent Madrid, que mai no ha tingut ENG) sense cap prova específica, en contra del que s'havia anunciat un cop iniciat el procés. I, a més, als qui vagin a delegacions se'ls ha restringit durant dos anys el seu dret a la mobilitat interna. 

Ha estat un concurs amb un dèficit clar de transparència, condicionat pels desitjos dels representants de la direcció d'Informatius al tribunal. 

Des de l'SPC ens hem posat a treballar per restituir el dret dels companys i companyes que ja han resultat perjudicats per aquesta manera d'assignar les noves places. I l'única manera de fer-ho és exigir a la CCMA que en els pròxims mesos ofereixi una plaça a la plantilla als 16 perjudicats.  

Si no és així, caldrà buscar altres formes de fer complir tot allò que preveu el nostre conveni.

Exigim també al departament de Recursos Humans i d'Informatius un respecte absolut de l'ordre de la llista general en l'assignació de nova contractació temporal, després de molt de temps d'una discrecionalitat impròpia d'un mitjà públic. I advertim que estarem molt atents als pròxims concursos de redactors, on ja hem detectat elements que en poden fer qüestionar el resultat final. 

L'SPC també fa costat als companys que han estat exclosos del concurs d'ajudants de realització tot i tenir una llarga experiència en l'àrea d'imatge. És evident que la promoció interna és una gran assignatura pendent a la CCMA, perquè massa sovint només funciona a caprici dels caps de torn. 

Finalment, informar-vos que la nostra candidatura està pendent de la reclamació formulada al Portal de la Transparència de la Generalitat perquè hem reclamat precisament la màxima transparència als famosos processos de selecció dels llocs de nivell H, on ara han imposat l'anonimat dels aspirants.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Desmuntant el Sense Ficció

Salvem la nostra professionalitat