CONTINUISME TOTAL

 

 

S'ha presentat el nou organigrama de la CCMA, amb un elevat nombre de persones, prop de 300, que apleguen càrrecs de nivell H i O, estranys nivells que comparteixen la característica de ser de lliure designació i, suposadament, d'anada i tornada. I que es diferencien només en que el nivell H figura que és a dins del Conveni col·lectiu i l'O està expressament exclòs.

 

En l'àmbit de la redacció d'Informatius poques sorpreses. Només és nou el Cap d'Informatius, perquè la resta de l'equip directiu continua sent el mateix. Es recupera i es desdobla la figura del sostcap d'Informatius, i desapareixen les rareses del "Cap de la redacció" (que estava per sobre dels "Redactors en Cap", que és el mateix) i del "Coordinador dels Serveis Informatius". Es recupera David Bassa per a Documentals, fins ara director d'Estratègia Transmèdia de la CCMA, sense precisar el nom del càrrec, i encara que formalment no és del departament, es manté la influència de Dani Bramon des del seu càrrec transversal, amb competències a tele i ràdio. 

 

A l'argument que explica aquest continuisme perquè a Informatius s'està treballant molt bé, es pot oposar que llavors tampoc calia la destitució de l'antic cap d'Informatius, i en canvi en el context general de variar el rumb de TV3 això es va considerar necessari. La pregunta és si pel que fa als continguts es vol variar res.

 

El nou organigrama també deixa clar que desapareix la figura del "delegat/da CCMA" a les delegacions territorials de Catalunya, de manera que ja no hi ha impediments perquè en aquests centres, on actuen de facto els "números 2", es nomeni els o les subdelegats/des de cada mitjà, fins ara vetat perquè els subdelegats es deia que eren els delegats de cada mitjà, situats per sota dels 'delegats CCMA'.

 

Pel que fa a Esports el continuisme en els càrrecs és gairebé absolut amb alguna excepció. El mateix organigrama que ha gestionat el departament fins a la precària situació actual.  

 

Als nous càrrecs caldrà demanar-los que en la transició cap a un Conveni únic, que ara no és el cas, es respectin els drets laborals pel que fa a la mobilitat interna i entre mitjans, i des de les direccions d'Informatius no es facin més trasvassaments 'digitals' que no respecten les peticions que consten a les Borses de Mobilitat Interna previstes al Conven

SPC de TV3




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Desmuntant el Sense Ficció

Salvem la nostra professionalitat

La vergonyosa conxorxa de Tatxo Benet i David Madí per vendre 8 documentals a TV3