Bona Rentrée, si és possible...

 Els últims estudis sobre benestar laboral diuen que l'efecte beneficiós de les vacances sobre la psicologia del treballador s'esgota en un parell de setmanes. L'ansietat, la sensació d'esgotament i sobrecàrrega de feina tornen molt ràpid i a TV3 s'afegeixen factors que empitjoren les coses.

Des de la formació del nou govern plana sobre la CCMA un possible ajustament de la governança per fer-la més favorable a l'executiu. Amb la llei a la mà, això no hauria de ser així, però l'experiència ens diu que els partits polítics buscaran la manera de canviar l'organigrama. És la mena de tupinada a la que semblem condemnats mentre no se superi el marc mental del repartiment partidista del poder enlloc d'enfortir una corporació professional i independent.

Més arran de terra, els companys del 324 reprenen el curs amb un llençol menys a la bugada. L'inici del dia el canal informatiu connecta amb Els Matins i deixa de fer la funció d'informació continuada. Un nou tomb de cargol al procés de desmuntatge que s'albira a l'horitzó sense que mai es donin explicacions clares. Des de la direcció s'ha dit que es pretén rebaixar la tensió de l'equip. Això s'aconsegueix contractant més personal i no tants directius com s'han fitxat els últims mesos.

L'opacitat en els plans de futur ve acompanyada del nepotisme en l'administració del present. La contractació i promoció d'amics, familiars i coneguts de directius mostren un camp de joc petit i corromput, impropi del principal mitjà públic de Catalunya.

En el pla professional, no es veuen idees noves des de fa anys i la simple administració de l'estructura existent en mans de periodistes mancats de lideratge, alguns d'ells sense criteri, que no han trepitjat mai carrer, ni fet un vídeo, dona un resultat cada cop més pla.

Per cert, parlant de la Rentrée, parlez vouz français? A pesar de la bombolla cultural anglosaxona en la que vivim, el francès continua sent essencial per anar a teballar al Marroc, a França i a Brussel·les. A la comissió de formació s'ha parlat de la possibilitat de fer cursos de francès com es fan els d'anglès. Si hi teniu interès, envieu-nos un correu a aquesta adreça i podrem reclamar-ho a l'empresa. A bien tôt!

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Salvem la nostra professionalitat

El ridícul informatiu de TV3 de la Copa Amèrica

Un procés participatiu per avançar o per seguir a la roda del hamster?